Кремлівський екскуратор терористичних "Л/ДНР" створить свою партію в Абхазії

З 2014 до 2018 року Ардзінба займався питаннями України та угруповань «ДНР» / «ЛНР» в управлінні при Адміністрації президента РФ.

Дійсний державний радник Росії Инал Ардзінба розповів про намір створити свою партію в самопроголошеній Абхазії, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

За словами 29-річного Ардзінби, його політична сила буде орієнтована «на вираз і захист інтересів молоді». Ключова проблема абхазької молоді - безробіття, яке є причиною інших - високий рівень злочинності і наркоманії, додав він.

Створення партії планується навесні. «До президентських виборів (відбудуться 22 березня) будемо вести роботу в Абхазії в форматі зустрічей, після виборів проведемо конкурс молодих фахівців, до кінця весняного періоду вийдемо на установчий з'їзд і створення партії», - розповів Ардзінба. За його словами, питання фінансування політсили будуть врегульовані пізніше.

Ардзінба додав, що поки не знає, чи буде разом з соратниками по майбутній партії підтримувати когось на майбутніх «президентських виборах». За словами політика, це буде залежати від програм кандидатів.

Инал Ардзінба - родич першого «президента» Абхазії Владислава Ардзінби, чий клан вважається одним з найбільш впливових в регіоні. Засновник партії «Амцахара» - герой Абхазії Ака Ардзінба - його дядько. Інфраструктура «Амцахара» буде використана для створення нової партії.

У кремлівському управлінні Инал Ардзінба був підопічним Владислава Суркова - помічника президента Росії і політичного куратора угруповань «ДНР» і «ЛНР».
У травні 2015 року Служба безпеки України передала в Генеральну прокуратуру матеріали про причетність Ардзінби до здійснення терористичної діяльності на території країни.
У червні 2016 року тодішній глава СБУ Василь Грицак повідомив про те, що проти Ардзінби ведеться кримінальна справа у зв'язку з причетністю до спроби створення в Одеській області «Бессарабської народної республіки» - сепаратистського формування за зразком «ДНР»/«ЛНР».
12 сiчня «президент» Абхазії Рауль Хаджимба пішов у відставку. Цьому передували протести опозиції. Для врегулювання ситуації в Сухумі приїжджав Сурков.
Після війни в 2008 році Росія визнала «незалежність» сепаратистських регіонів Грузії Абхазії та Південної Осетії. В обох регіонах є російські війська і бази. Крім РФ, рішення Сухумі і Цхінвалі про незалежність визнали також Нікарагуа, Венесуела і Науру. Тбілісі і країни Заходу вважають ці території окупованими регіонами Грузії.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...