Крок до панацеї: МОЗ збирається придбати в США новий препарат від коронавірусу

Медпрепарат передбачається використовувати при наданні допомоги пацієнтам з коронавірусом, що перебувають у важкому стані.

Міністерство охорони здоров’я працює над тим, аби придбати в США та доставити до України препарат Remdesivir, який американські медики назвали дієвим при боротьбі з коронавірусом. Про це на брифінгу заявив очільник МОЗ Максим Степанов, передають Патріоти України.

"Цей лікарський засіб – "Ремдесивір", був включений до нашого протоколу, до нашого стандарту лікування 2 квітня. Це дійсно противірусний лікарський засіб, який виготовляється однією з провідних американських компаній. МОЗ зараз займається тим, щоб закупити цей лікарський засіб і привезти його в Україну, в тому числі за допомогою дипломатичних каналів", - зазначив міністр.

Remdesivir раніше використовувався для лікування вірусу Ебола, але, за словами Степанова, результати були не надто добрі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...