"Крим для Винника - це територія, де можна було влітку касу зрубати, а тепер - ні", - медіаексперт

Є інститут репутації. Артист повинен усвідомити, що після гастролей в Росії краще лишатися там, бо виступи в Україні не будуть успішними...

Олексій Ковжун

Про це у своєму блозі пише медіаексперт Олексій Ковжун, передають Патріоти України.

"Гастролі українських артистів у Росії - страшенна ганьба. Як для виконавця і його поціновувачів, так і для всієї нашої країни. Ці відвідування верифікують статус-кво: все, що відбувається, це нормально. "Политики поссорили людей, братские народы" - вся ця маячня.

Але перешкоджання цьому - не справа держави. Немає механізму, щоб Міністерство культури щось забороняло співаку. Ми вільна країна.

Є інститут репутації. Артист повинен усвідомити, що після гастролей в Росії краще лишатися там, бо виступи в Україні не будуть успішними. Впливати має свідомий український слухач, купуючи або не купуючи квитки на той чи інший концерт.

Держава в цій ситуації не має важелів. Ми ж не Совєцький Союз, щоб Мінкульт розповідав, що робити й не робити. Мають працювати в своїх повноваженнях. Актуалізувати проблематику. Але позиція міністра культури, молоді та спорту Володимира Бородянського як людини, як громадянина мені близька.

В ідеальному світі має відбуватися так: "Мені подобаються твої пісні, але якщо ти виявився покидьком, що зраджує країну, то я не куплю квитки на твій концерт. Крапка". Кампанії проти відвідування виступів таких артистів абсолютно вірні. Це те, що називається consumer pressure - тиск споживача.

На жаль, більшість людей не сприймають проблему критично. Тут і може бути точка входу для різноманітних програм Мінкульту. Як зробити так, щоб люди усвідомили й пам'ятали, що у нас є війна і ворог. І відносини з ним у таких умовах гуманістичними бувають лише тоді, коли він у полоні.

Факт війни неприємний. Триває довго, не видно швидших перемог. Про це не комфортно думати. Як і про те, що Ані Лорак і Maruv співають у Росії. Природно уникати неприємного. Але громадянин — це трохи більше, ніж просто людина, що ходить прямо.

Ми маємо йти до саморегуляції в музичній індустрії, як це є на Заході. Наприклад, тур-менеджер має сказати якійсь Maruv: "Я не буду робити тобі український тур. А на що ти розраховувала, коли гастролювала в Росії?" Проблема має розв'язуватися in house - усередині індустрії. Але оскільки вони цим не займаються, активістам доводиться нагадувати.

Я б хотів звернутися до співаків. Співайте. Будь-яка особистість, що скаче по сцені та виконує пісні — центр певного всесвіту. Олег Винник, який є українською мегазіркою — центр всесвіту на ім'я Олег Винник. Звідти наша з вами проблематика має вигляд невеселої та навіть сумної.

А з нашого погляду він має вигляд колективного ідіота. Будь-яка перша особа, особливо зірка — це результат скоординованої праці багатьох людей. І от вони важко працювали і створили такого ідіота, який абсолютно з іншого всесвіту.

Співати набагато краще, ніж розмовляти й давати якісь оцінки. Не тому, що вони дурні — просто це не їхній світ. У тому, де центром є Олег Винник, Крим — це така територія, з якої можна було б влітку касу зрубати, а тепер не виходить."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...