"Крим. Реалії": Хто насправді відпочиває на окупованому півострові (відео)

Росіянам у телевізорі розповідають, що українці масово їдуть відпочивати на окупований півострів. Мовляв, щойно сезон розпочався у травні, кількість українців, які перетнули адмінмежу з Кримом, збільшилась удвічі.

Речник Держприкордонслужби України Олег Слободян програмі "Крим.Реалії" повідомив, що ажіотажу серед українців на кордоні митники не помічають, передають Патріоти України.

"Ситуація з відпочинком багато в чому натягнута російськими ЗМІ, тому що різкого збільшення кількості українців, які б їхали саме відпочивати, ми не спостерігаємо. Якщо говорити мовою цифр, то за травень 2019 року адмінмежу перетнули десь 197 тисяч українців, а за травень 2017 року їх було близько 190 тисяч осіб. Збільшення є несуттєве і говорити про якесь різке зростання кількості тих, хто їде відпочивати, є недоречно", – сказав Олег Слободян.

Журналісти запитали українців на вулицях Києва, чи дійсно вони хочуть відпочивати у Криму влітку. Більшість відповіли, що не мають бажання їхати до окупованого півострова.

"Насамперед там дорого і мені здається, в Туреччину краще поїхати, ніж в Крим", – зазанчила жителька Києва.

"В жодному разі не поїду в Крим, ба більше, вже п'ять років я не можу поїхати на могили предків", – пояснив киянин.

"До Криму? А для чого мені Крим, як я маю Карпати?", – наголосив місцевий мешканець.

Також опитали людей на адмінмежі у Херсонські області, які прямували з материкової України до Криму. За їхніми словами, на півострів їдуть до родичів і водночас відпочити. Однак відпочивальників з України на пляжах не зустрінеш, частіше – росіян.

Поновити цьогорічний туристичний рекорд обіцяє "міністр" курортів і туризму Криму підконтрольний Росії Вадим Волченко. З його слів, станом на кінець травня на півострові вже відпочили близько мільйона людей, а це на 20% більше ніж торік.

Однак фото з камер спостереження на популярних пляжах свідчать про інше. Наприкінці травня людей майже немає, а Керченський міст, яким мали б їздити тисячі російських туристів, пустує.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...