Криваві вибори у Білорусі: У Мінську прощаються з першою жертвою протестів

Чоловік загинув 10 серпня.

У Мінську прощаються з 34-річним Олександром Тарайковським, який став першою жертвою масових протестів у Білорусі 10 серпня. До метро "Пушкінська", де загинув чоловік, прийшли тисячі людей, повідомляють місцеві ЗМІ, передають Патріоти України.

На місці загибелі демонстранта люди зробили стихійний меморіал. До нього несуть квіти, лампадки, червоні та білі стрічки. Квіти і стрічки також прикрашають огорожі входів в метр. Багато людей стають на коліна після покладання квітів. Пам'ять загиблого вшанували хвилиною мовчання. Після цього всі учасники акції плескали в долоні.

Багато небайдужих також прийшли до ритуального залу в Мінську, куди доставили труну з тілом Олександра Тарайковського. Люди прийшли з квітами, свічками. Крім того, активісти зібрали гроші, аби підтримати сім'ю загиблого.

Слід зауважити, що за офіційною версією МВС, чоловік нібито хотів кинути в силовиків саморобний вибуховий пристрій, від якої і загинув. Пізніше державні ЗМІ повідомили, що загиблий мав кримінальне минуле. Тарайковський повністю відбув свій термін, а після в'язниці займався дрібним бізнесом, мав сім'ю. У нього залишилася дружина і трирічна донька.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...