Криваві вибори у Білорусі: Жителі Мінська розповіли про третю добу протестів

В Білорусі проходять акції протесту противників Олександра Лукашенка, які виступають проти 26-річного правління президента республіки. Влада намагається придушити протести силами міліції і військового спецназу.

Столиця Білорусі пережила три ночі протестів . Вуличні протистояння між ОМОНом і протестуючими вже традиційно починаються після заходу сонця і триватимуть всю ніч, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

Коли силовики оточують вулиці, місцеві мешканці опиняються в напруженому стані, а відключений інтернет і мобільний зв'язок лише додають ситуації нерозуміння.

Ми цікавилися у місцевих, як столиця республіки Білорусь і її жителі переживає протести. Наша співрозмовниця – Поліна, живе і працює в Мінську. Останні три дні дівчина прожила без інтернету – зв'язок відключили в неділю і ввімкнули лише сьогодні. "Інтернет відключили в неділю і включили тільки сьогодні. Людей на протест виходило дуже багато, ОМОН жорстоко придушував протест, застосовували гранати, переїжджали машинами. Затриманим не дають їжі, не говорять родичам про їх місцезнаходження і про те, що з ними буде далі ", – розповідає Поліна.

Центр Мінська "закривається" після 15:00, метро зупиняється, військова техніка блокує проїзд вулицями. Створюються умови, при яких протест буде неможливий. "Прибрали все лавки, все з чого можна людям будувати барикади" , – пояснює Поліна.

У місті ходять тривожні чутки про те, що справжнє число загиблих приховується, очевидці кажуть, що помер нібито не одна людина. У центрі міста силовики борються з масовими скупченнями людей. "ОМОН ввечері якщо бачить групу в 20 осіб, то попереджає, щоб розходилися. Якщо люди не погоджуються – починає бити. Дуже сумно що немає допомоги ззовні, народ голими руками бореться з свавіллям уряду ", – пояснює співрозмовниця.

Разом з соціальним, також зростає і економічна напруга. У Мінську помічають зростання курсу долара на тлі протестів, – розповідає співрозмовниця.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...