"Криза може залишити без роботи до пів мільйона українців", - Милованов

На думку ексміністра, найвразливішими до втрати роботи є неформально зайняті працівники.

Від 170 до 500 тисяч українців можуть залишитися без роботи в результаті кризи, викликаного пандемією коронавірусу. Таку думку висловив екс-міністр економічного розвитку, сільського господарства і торгівлі Тимофій Милованов на своїй Facebook-сторінці, передають Патріоти України.

"Скільки людей залишиться без роботи в результаті кризи? На мою думку, від 170 до 500 тисяч осіб. І це консервативна оцінка", - написав Милованов.

На думку ексміністра, до втрати роботи під час кризи найвразливіші неформально зайняті працівники, особливо у сферах торгівлі, дрібного ремонту, харчування, готелів і транспорту. "Найбільш вразливими до втрати роботи під час кризи є неформально зайняті працівники. В Україні це близько 20% від загального числа працівників, або 3,4 мільйона осіб. З них 22-23% працюють у сферах торгівлі, дрібного ремонту, харчування, готелів і транспорту. Тобто приблизно 700 тисяч осіб", - повідомив він.

При оцінці масштабності потенційного безробіття в Україні Милованов акцентував увагу на китайському досвіді. "Дійсно, в Китаї, за опитуванням рекрутингового агентства Zhaopin.com, 40% робітників працює в нормальних умовах, 25% втратили роботу, 17% не отримують зарплати, а 20% мають затримку із зарплатою. Тому припущення, що роботу втратять від чверті до половини неформально зайнятих працівників у найбільш уразливих галузях, може бути прийнято обґрунтоване і консервативне. При такому сценарії, це буде від 175 до 350 тисяч осіб", - заявив ексміністр.

Милованов акцентував, що якщо звільнення будуть відбуватися і в інших сферах з неформально зайнятими працівниками, то показники будуть ще вище - до 500 тисяч безробітних.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...