Куди поділась третя зі співочих сестер Ротару?

Лідія Михайлівна Ротару (за чоловіком - Хлябич). Народилася 8 квітня 1951 року в селі Маршинці Новоселицького району Чернівецької області УРСР. Радянська і українська співачка. Заслужена артистка України. Молодша сестра Софії Ротару.

Сестри Ауріка, Софія та Лідія Ротару колись співали разом

З ранніх років Лідія співала, також як і її сестри, передають Патріоти України.

Вона розповідала: "У школі ми виступали в самодіяльності, брали участь в хорі. І я, і Соня, і брати Толик з Женею, потім - Ауріка. А наша старша сестра Зіна на слух запам'ятовувала пісні, які передавали по радіо, адже вона була сліпа. Потім утрьох - з нею і Сонею - ми сідали ввечері на вулиці і співали мало не на все село".Зі шкільної парти мріяла стати лікарем. Вступала в медінститут, але не пройшла за конкурсом. Тоді вона поступила в Новоселицька медучилище (райцентр по сусідству з Маршинці). Після закінчення училища працювала в лікарні в Новоселиці, потім - в Чернівцях. Паралельно вступила на вечірнє відділення в Чернівецький університет на факультет іноземних мов - зі школи добре володіла французькою.

Навчалася в чернівецькому музучилищі. Починала співати у ВІА «Товтри», куди її запросили прямо з лікарні. Вона розповідала: "Коли працювала в лікарні, прийшов Валерій Громцев, керівник ансамблю «Карпати», і запропонував поїхати в Хмельницький. У «Карпатах» починав Володимир Івасюк ... Валерій створив «Товтри», а мене запросив як солістку. Я довго думала, як краще вчинити, і в один прекрасний день зважилася. Минув час, я знову повернулася до Чернівців, вийшла заміж, а Громцев переїхав з хлопцями в Луцьк, де організував «Світязь». Так наші дороги розійшлися".

У 1977 році її запросили в ансамбль «Черемош». Спочатку співала одна, потім з молодшою сестрою Аурікою. У 1979 році в Хмельницькому на конкурсі «Молоді голоси» дует сестер Лідії і Ауріки Ротару став лауреатами, виконавши пісню «Забудь печаль». ВІА «Черемош» був дуже популярний в 1970-1980-і роки. Дует сестер щорічно з'являвся в збірних концертах в київському Палаці «Україна», на різних урядових заходах, московському майданчику «Лужників», гастролював по всьому Союзу, був учасником таких популярних телепрограм, як «Блакитний вогник» і «Ранкова пошта».

У 1986-му Ауріка вийшла заміж і виїхала з Чернівців, а Лідія почала співати з братом Євгеном. Незабаром фактично всі музиканти «Черемоша», в тому числі і вони, стали працювати з Софією Ротару.

Останній раз Лідія виступала в 1990 році, коли була вже на шостому місяці вагітності. А потому родила дочку, поїхала до Чернівців і до своєї кар'єри більше не поверталася.

Разом з чоловіком володіє рестораном «Піраміда» в Чернівцях. Другий чоловік - Сергій Хлябич, в минулому музикант, нині бізнесмен. Познайомилися під час роботи в ансамблі «Черемош», де Сергій грав на гітарі і був вокалістом, пізніше став художнім керівником колективу. Одружилися в 1979 році. У 1991 році у пари народилася дочка Соня.Дочка Соня з 14 років жила і навчалася за кордоном - спочатку в Шотландії, потім в Лондоні та Кембриджі. В цілому прожила в Англії 10 років.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...