Куля в лоб, або Коли так не хочеться відриватись від корита: Яценюк жорстко висловився про рішення КСУ щодо дострокових виборів (відео)

Він підкреслив, що вибори і так би відбулися - 27 жовтня...

Рішення Конституційного суду про відповідність основному закону указу президента про розпуск парламенту "не має нічого спільного ні з законом, ні з Конституцією". Про це заявив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, передають Патріоти України.

"Конституційний суд став політичним органом ... Те саме відбувалося в 2010 році. Тоді під тиском Януковича Конституційний суд, наплювавши на Конституцію, створює так звану коаліцію "тушок", а після того він взагалі без волі українського народу змінює українську Конституцію. Сьогодні Конституційний суд, не читаючи Конституції, пішов на поводу в політичної доцільності", - сказав Яценюк.

Він підкреслив, що вибори і так би відбулися - за конституційними нормами вони мали б пройти 27 жовтня, "і народ України мав би право обрати новий склад парламенту".

"Але політика - домінуюча. І політична доцільність отримати найвищі рейтинги - саме вона сьогодні керувала Конституційним судом. В майбутнє закладена бомба - для наступного парламенту, для чинного президента. Коли так звана суспільна доцільність, це коли рейтинг падає, - а у політиків рейтинг швидко зростає, а ще набагато швидше падає, - вимагає, щоб замінили ключові державні інституції", - наголосив він.

Яценюк наголосив, що відповідальність за це рішення несе Конституційний суд. "Добре, що там залишилася частина суддів, для яких Конституція - це не папір із текстом, а основний закон української держави. Але погано, що домінуюча більшість наплювала на Конституцію і захотіла сподобатися новій українській владі. Це буде мати наслідки як для Конституційного суду, так і для української держави", - наголосив він.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...