Кулінарне мистецтво: 50 смачних страв, які обов'язково треба спробувати хоч раз у житті (фото)

Наше життя занадто коротке, щоб витрачати його на страви однієї національної кухні. Бо ж у світі так багато всього смачного і цікавого!

Журналісти підготували список з 50 найрізноманітніших страв, які кожному потрібно скуштувати хоча б раз у житті, передають Патріоти України з посиланням на Всвіті.

Реберця барбекю (США)

Будете в Штатах – обов’язково скуштуйте свинячі або яловичі реберця барбекю (найкраще смакуватимуть з холодним пивом).

Паелья (Іспанія)

Смажена страва з рису, смаженого м’яса (наприклад кролячого або курятини) і морепродуктів.

Chiles en nogada (Мексика)

Ця страва має кольори мексиканського прапора. Її основою є гострий перець чилі, наповнений подрібненими м’ясом, часником, цибулею, мигдалем і петрушкою. Страву рясно поливають соусом з горіхів і подрібненого насіння граната.

Булґоґі (Південна Корея)

Замаринована у соєвому соусі з додаванням цукру і кунжутної олії яловичина, запечена на грилі.

Адоб (Філіппіни)

Страва з м’ясом, або морепродуктами в соєвому соусі з додаванням оцту і приправ. Найсмачніша вона з білим рисом.

Хакарл (Ісландія)

Ісландська закуска, приготована з гренландскої акули. Свіже м’ясо має токсичні властивості, тому піддається процесу ферментації, що триває 4-5 місяців.

Боботи (ПАР)

Запечений фарш (найчастіше з м’яса ягняти), политий збитими яйцями.

Франсезінья (Португалія)

Популярний в Португалії бутерброд з тостової булки, шинки, сиру і помідорового соусу. Подається з картоплею фрі і пивом.

Бігос (Польща)

Гуляш, приготований з білої капусти, помідорів, грибів і кількох видів м’яса – свинини, яловичини і телятини.

Насі Лемак (Малайзія)

Рис, зварений на кокосовому молоці і доповнений листям бананового дерева. Страва подається з яйцями, земляними горіхами, смаженою куркою, або рибою і приправлена перцем чилі.

Галло Пінто (Коста-Ріка)

Традиційна страва костаріканської кухні, що складається з рису з чорною, або червоною квасолею з додаванням цибулі, часнику, червоної паприки, коріандру і приправ.

Ropa vieja (Куба)

Яловичина тут вариться настільки довго, що сама розпадається на довгі волокна. Страва подається з білим рисом і різними доповненнями – наприклад чорною квасолею і смаженими бананами.

Фалафель

Смажені сочевичні кульки, які подають з хумусом – закускою з нутового пюре.

Мідії з картоплею фрі (Бельгія)

Мідії в білому вині, які подають з картоплею фрі, селерою і зеленою петрушкою. Все це окроплено маслиновою олією.

Печеня по-баварськи (Німеччина)

Традиційна баварська печеня з свинини, баранини, або яловичини. Подається з червоною капустою і галушками.

Фейжоада (Бразилія)

Страва зі свинини з чорною квасолею. Зазвичай подається з рисом і апельсинами.

Фасолада (Греція)

Біла квасоля, зварена з помідорами, морквою, петрушкою, селерою, перцем з додаванням оливкової олії.

Суп Фо (В’єтнам)

Популярний суп з рисових макаронів, трав і м’яса.

Стамппот (Нідерланди)

Традиційна голландська страва з картоплею, змішаною з капустою, шпинатом, або ріпою. Подається зі смаженою ковбасою.

Кабса (Саудівська Аравія)

Суміш рису, м’яса, овочів і приправ з додаванням мигдалю і кедрових горіхів.

Акі та солена риба (Ямайка)

Акі – це національний ямайський фрукт, який подають з додаванням соленої сушеної риби, помідорів, цибулі та бамм (ямайський хліб).

Донер кебаб (Туреччина)

Донер кебаб (також відомий під назвою шаурма) складається з запеченого м’яса, загорненого в тонкий корж, або викладеного на тарілці з додаванням овочів.

Курка з рисом Hainanese (Сінгапур)

Зварена в бульйоні курка, яку подають з рисом і гострим соусом чилі.

М’ясна запіканка (Австралія)

Пиріг з начинкою з фаршу. Подається з кетчупом.

Гуляш Pot-au-feu (Франція)

Відомий гуляш Pot-au-feu готують з яловичини, моркви, селери і цибулі з додаванням гвоздики і перцю.

Кіббі (Ліван)

Котлетки з подрібненої яловичини, баранини, або м’яса верблюда, начинені фаршем з цибулі, часнику, йогурту, петрушки і часнику.

Гуляш (Угорщина)

Гуляш з м’яса (як правило яловичина або свинина) і овочів – паприка, помідори і часник. Також може подаватися у вигляді супу.

Віденський шніцель (Австрія)

Смажена телятина без кістки в паніровці з яйця і сухарів. Подається з картоплею і лимоном.

Ростбіф і йоркширський пудинг (Англія)

Традиційний британський недільний обід, або вечеря включає йоркширський пудинг (приготований з борошна, яєць і молока) і соковитий ростбіф.

Колканнон (Ірландія)

Страва складається з вареної шинки, картопляного пюре і нашаткованої капусти з додаванням олії. Все це заправляється сіллю і перцем за смаком.

Асадо (Аргентина)

Варені, або підсмажені на грилі яловичі реберця. Перед приготуванням м’ясо маринується в часнику, перці чилі, бальзамічному оцеті та оливковій олії.

Болить мисто (Італія)

Яловичина, телятина і курятина, варені на повільному вогні протягом 2-3 годин у овочевому бульйоні (морква, селера, цибуля-порей, цибуля).

Запечене м’ясо ягняти (Нова Зеландія)

Печеня з ноги ягняти з додаванням часнику, розмарину і перцю.

Качка по-пекінськи (Китай)

Запечену качку нарізають тонкими шматочками і подають разом зі скоринкою. Страву вживають зі свіжим огірком і соусом хойсін.

Ful medames (Єгипет)

Пюре з квасолі, вимішене з петрушкою, цибулею, часником, кмином, соком лимона і заправлене перцем і сіллю.

Курка Тандорі (Індія)

Запечена в спеціальній печі курка, перед тим замаринована в йогурті з куркумою, щедро приправлена перцем чилі.

Рамен (Японія)

Макарони з м’ясом, або рибою, які подають з рибним бульйоном, водоростями і приправами з соєвим соусом.

Сарма (Румунія)

Запечене м’ясо з рисом і горіхами, загорнуте в капустяні листки.

Вареники (Україна)

Пиріжки з тіста, начинені вареною картоплею, фаршем, чи капустою. Начинка може бути і солодкою (сир, вишні) або її зовсім може не бути («ліниві» вареники).

Краньська ковбаса (Словенія)

Ковбаса зі свинини (близько 20 відсотків становить грудинка), приправлена сіллю, перцем і часником.

Ахіасо (Колумбія)

Колумбійська страва з курки і трьох видів картоплі з додаванням місцевих трав.

М’ясні фрикадельки (Данія)

Смажені м’ясні кульки з фаршу (телячого, свинячого або яловичого), які подаються з вареною картоплею і капустою.

Пельмені (Росія)

Маленькі пиріжки, фаршировані м’ясним фаршем – свинячим, баранячим, або яловичим.

Чорний пудинг (Швеція)

Пудинг, який готується зі свинячої крові і вівсяних пластівців. Може бути приготований на грилі, запечений, або підсмажений.

Путин, або картопля фрі по-канадськи (Канада)

Хрустка картопля фрі з сиром. Оригінальний путин готують у Квебеку.

Хачапурі (Грузія)

Грузинський хлібець з начинкою з яєць і сиру.

Арепа (Венесуела)

Кукурудзяні коржі з начинкою з авокадо, курки і сиру.

Копчений лосось (Шотландія)

Шотландці обожнюють їсти копченого лосося з чорним хлібом.

Мартабак маниса (Індонезія)

Пухкі коржі з начинкою з шоколаду, земляних горіхів та бананів.

Доро ват або червоний гуляш з курятини (Естонія)

Хліб у вигляді товстого млинця. Подається з куркою, овочами і рисом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

субота, 14 вересень 2024, 0:10

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва, прочитана з чистою душею, допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...