Журналісти підготували список з 50 найрізноманітніших страв, які кожному потрібно скуштувати хоча б раз у житті, передають Патріоти України з посиланням на Всвіті.
Будете в Штатах – обов’язково скуштуйте свинячі або яловичі реберця барбекю (найкраще смакуватимуть з холодним пивом).
Смажена страва з рису, смаженого м’яса (наприклад кролячого або курятини) і морепродуктів.
Ця страва має кольори мексиканського прапора. Її основою є гострий перець чилі, наповнений подрібненими м’ясом, часником, цибулею, мигдалем і петрушкою. Страву рясно поливають соусом з горіхів і подрібненого насіння граната.
Замаринована у соєвому соусі з додаванням цукру і кунжутної олії яловичина, запечена на грилі.
Страва з м’ясом, або морепродуктами в соєвому соусі з додаванням оцту і приправ. Найсмачніша вона з білим рисом.
Ісландська закуска, приготована з гренландскої акули. Свіже м’ясо має токсичні властивості, тому піддається процесу ферментації, що триває 4-5 місяців.
Запечений фарш (найчастіше з м’яса ягняти), политий збитими яйцями.
Популярний в Португалії бутерброд з тостової булки, шинки, сиру і помідорового соусу. Подається з картоплею фрі і пивом.
Гуляш, приготований з білої капусти, помідорів, грибів і кількох видів м’яса – свинини, яловичини і телятини.
Рис, зварений на кокосовому молоці і доповнений листям бананового дерева. Страва подається з яйцями, земляними горіхами, смаженою куркою, або рибою і приправлена перцем чилі.
Традиційна страва костаріканської кухні, що складається з рису з чорною, або червоною квасолею з додаванням цибулі, часнику, червоної паприки, коріандру і приправ.
Яловичина тут вариться настільки довго, що сама розпадається на довгі волокна. Страва подається з білим рисом і різними доповненнями – наприклад чорною квасолею і смаженими бананами.
Смажені сочевичні кульки, які подають з хумусом – закускою з нутового пюре.
Мідії в білому вині, які подають з картоплею фрі, селерою і зеленою петрушкою. Все це окроплено маслиновою олією.
Традиційна баварська печеня з свинини, баранини, або яловичини. Подається з червоною капустою і галушками.
Страва зі свинини з чорною квасолею. Зазвичай подається з рисом і апельсинами.
Біла квасоля, зварена з помідорами, морквою, петрушкою, селерою, перцем з додаванням оливкової олії.
Популярний суп з рисових макаронів, трав і м’яса.
Традиційна голландська страва з картоплею, змішаною з капустою, шпинатом, або ріпою. Подається зі смаженою ковбасою.
Суміш рису, м’яса, овочів і приправ з додаванням мигдалю і кедрових горіхів.
Акі – це національний ямайський фрукт, який подають з додаванням соленої сушеної риби, помідорів, цибулі та бамм (ямайський хліб).
Донер кебаб (також відомий під назвою шаурма) складається з запеченого м’яса, загорненого в тонкий корж, або викладеного на тарілці з додаванням овочів.
Зварена в бульйоні курка, яку подають з рисом і гострим соусом чилі.
Пиріг з начинкою з фаршу. Подається з кетчупом.
Відомий гуляш Pot-au-feu готують з яловичини, моркви, селери і цибулі з додаванням гвоздики і перцю.
Котлетки з подрібненої яловичини, баранини, або м’яса верблюда, начинені фаршем з цибулі, часнику, йогурту, петрушки і часнику.
Гуляш з м’яса (як правило яловичина або свинина) і овочів – паприка, помідори і часник. Також може подаватися у вигляді супу.
Смажена телятина без кістки в паніровці з яйця і сухарів. Подається з картоплею і лимоном.
Традиційний британський недільний обід, або вечеря включає йоркширський пудинг (приготований з борошна, яєць і молока) і соковитий ростбіф.
Страва складається з вареної шинки, картопляного пюре і нашаткованої капусти з додаванням олії. Все це заправляється сіллю і перцем за смаком.
Варені, або підсмажені на грилі яловичі реберця. Перед приготуванням м’ясо маринується в часнику, перці чилі, бальзамічному оцеті та оливковій олії.
Яловичина, телятина і курятина, варені на повільному вогні протягом 2-3 годин у овочевому бульйоні (морква, селера, цибуля-порей, цибуля).
Печеня з ноги ягняти з додаванням часнику, розмарину і перцю.
Запечену качку нарізають тонкими шматочками і подають разом зі скоринкою. Страву вживають зі свіжим огірком і соусом хойсін.
Пюре з квасолі, вимішене з петрушкою, цибулею, часником, кмином, соком лимона і заправлене перцем і сіллю.
Запечена в спеціальній печі курка, перед тим замаринована в йогурті з куркумою, щедро приправлена перцем чилі.
Макарони з м’ясом, або рибою, які подають з рибним бульйоном, водоростями і приправами з соєвим соусом.
Запечене м’ясо з рисом і горіхами, загорнуте в капустяні листки.
Пиріжки з тіста, начинені вареною картоплею, фаршем, чи капустою. Начинка може бути і солодкою (сир, вишні) або її зовсім може не бути («ліниві» вареники).
Ковбаса зі свинини (близько 20 відсотків становить грудинка), приправлена сіллю, перцем і часником.
Колумбійська страва з курки і трьох видів картоплі з додаванням місцевих трав.
Смажені м’ясні кульки з фаршу (телячого, свинячого або яловичого), які подаються з вареною картоплею і капустою.
Маленькі пиріжки, фаршировані м’ясним фаршем – свинячим, баранячим, або яловичим.
Пудинг, який готується зі свинячої крові і вівсяних пластівців. Може бути приготований на грилі, запечений, або підсмажений.
Хрустка картопля фрі з сиром. Оригінальний путин готують у Квебеку.
Грузинський хлібець з начинкою з яєць і сиру.
Кукурудзяні коржі з начинкою з авокадо, курки і сиру.
Шотландці обожнюють їсти копченого лосося з чорним хлібом.
Пухкі коржі з начинкою з шоколаду, земляних горіхів та бананів.
Хліб у вигляді товстого млинця. Подається з куркою, овочами і рисом.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...