Кума Ху*ла - власниця "плюсів": Канал звинуватили у брехні тривалістю у вісім років

Дружина Віктора Медведчука володіє частками телеканалів «1+1», «2+2» і «ТЕТ».

Центр протидії корупції звернувся до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення щодо перевірки телеканалів «1+1», «2+2» і «ТЕТ», які входять до холдингу «1+1 Медіа» Ігоря Коломойського на подання недостовірної інформації про структуру власності. Зокрема про частку Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко у цих телеканалах. Про це повідомляє Центр протидії корупції, передають Патріоти України.

Згідно з офіційною інформацією телеканалів «1+1» і «2+2» про структуру їхньої власності, їхня істотна частка (24,6%) належить фірмі олігарха Ігоря Суркіса Bolvik Ventures LTD. Зазначено, що Суркіс володіє 100% цієї фірми. Що стосується каналу «ТЕТ», то на його сайті прямо не вказано про частку Суркіса, однак це випливає з інформації Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України.

Водночас журналісти програми «Схеми» у своєму розслідуванні довідалися, що Оксана Марченко, дружина депутата і лідера проросійської партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктора Медведчука, теж володіє часткою компанії Bolvik Ventures LTD, а, отже, і часткою каналів «1+1», «2+2» у розмірі 8,22% і каналу «ТЕТ» у розмірі 8,17%.

Медведчук був власником цієї частки особисто з 2012 до 2016 року. Після цього власність переоформлена на дружину.

Закон «Про телебачення та радіомовлення», а також порядок про подання інформації щодо структури власності зобов’язує оприлюднювати всіх, хто прямо або опосередковано володіє часткою телеканалу. Що стосується каналів «1+1», «2+2» і «ТЕТ», то інформації ні про Медведчука, ні про його дружину немає.

«Виходить, керівництво «1+1 Медіа» подавало недостовірні відомості щодо власників щонайменше з 2012 року. Тобто 8 років. Більше того, у наявній інформації йдеться про 100% власності Ігоря Суркіса компанією Bolvik, хоча тепер ми знаємо, що нею частково володіють Медведчуки. Власники «1+1» брехали державі і мають понести покарання», — коментує голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

За законом, подання неправдивих відомостей про структуру власності загрожує телеканалу відмовою у видачі ліцензії або анулюванням вже існуючої ліцензії. ЦПК звернувся до Нацради, аби там провели перевірку і в разі підтвердження цих порушень зверталися до суду для анулювання ліцензій «1+1», «2+2».

До речі, сам Медведчук до обрання народним депутатом заявляв, що не міг керувати деяким бізнесом через санкції США, тому і відбувалося переоформлення на дружину. Але він так само стверджував, що особисто керує бізнесом, а дружина тільки юридично ним володіє.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...