Курт Волкер закликав президентів Байдена та Зеленського терміново поговорити та започаткувати оновлене стратегічне партнерство з усього спектру питань

В Україні зростає тривога, яку, як вважає Волкер, команда Байдена може легко розвіяти.

Курт ВолкерКолишній спецпредставник США в Україні Курт Волкер вважає, що телефонна розмова президентів Джо Байдена та Володимира Зеленського має відбутися якнайшвидше. Водночас президенти не зобов’язані стати друзями з листування, але мають встановити контакти на високому рівні й задати тон співпраці. Про це йдеться в його заяві на сайті Центру аналізу європейської політики, передають Патріоти України.

Він зазначив, що успіх України залишається для Заходу стратегічно важливим, як ніколи раніше.

«Телефонна розмова секретаря Блінкена (держсекретар США Тоні Блінкен — ред.) з міністром закордонних справ [України Дмитром] Кулебою була хорошим початком. Далі має бути дзвінок президента Байдена до президента Зеленського та започаткування оновленого стратегічного партнерства з усього спектру питань», — заявив Волкер.

В Україні зростає тривога, яку, як вважає Волкер, команда Байдена може легко розвіяти.

Президент Джо Байден говорив з президентом РФ Володимиром Путіним про Україну лише через тиждень після вступу на посаду, без попередніх консультацій з Україною, яка є жертвою російської агресії. Однак він досі не розмовляв з президентом Зеленським, проте зателефонував близько 30 іншим главам держав, нагадав дипломат.

У заяві Білого дому за результатами розмови з Путіним було зазначено, що президент Байден підтвердив підтримку США українського суверенітету, однак мимоволі не було вказано, що США підтримують «територіальну цілісність» України.

При цьому головна редакторка пропагандистського канала RT Маргарита Симоньян відвідала конференцію в окупованій частині України і закликала «Матір-Росію» повернути Донбас «додому». На думку Волкера, представник Білого дому повинен висловити обурення пропозицією довіреної особи Кремля щодо того, щоб Росія анексувала Донбас.

«Це зондування грунту Кремлем є незаконним на всіх рівнях. Це провокація, навмисно спрямована на Білий дім. І вона легко відбивається, якщо США відреагують», — заявив він.

Державний секретар Блінкен повинен підтвердити дотримання США «Декларації Помпео» від 25 липня 2018 року, в якій Сполучені Штати зобов’язалися «не визнавати претензії Кремля на суверенітет над територією, захопленою силою всупереч міжнародному праву», вважає ексспецпредставник.

Також Волкер підтвердив, що США повинні відновити діалог з Україною щодо основних питань геостратегічного значення.

Також Сполученим Штатам слід відновити наполягання на здійсненні Україною далекосяжних реформ. На думку дипломата, Україна не мала тривалого успіху на цьому фронті з моменту здобуття незалежності. Також він зауважив, що США повинні приєднатися до ЄС, МВФ та інших міжнародних партнерів, щоб допомогти Україні впровадити далекосяжне антимонопольне законодавство.

«Таку дорожню карту США можуть легко та ефективно запровадити. Але США повинні діяти швидко, оскільки сили, які виступають проти такого порядку денного, вже мобілізуються», — підсумував Курт Волкер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...