КиївПрайд-2019: Поліція просить учасників ЛГБТ-маршу не закликати до миру з Росією

Поліція виявила готовність забезпечувати безпеку учасників Маршу рівності "КиївПрайд-2019" (відомий також як марш ЛГБТ) і закликала утриматися від провокацій, використання національної символіки і закликів до миру з Росією.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий на нараді в п'ятницю, повідомив департамент комунікації МВС, передають Патріоти України.

"Ми провели зустрічі з організаторами акції і розуміємо масштаби маршу, тому для забезпечення безпеки на вулиці вийдуть всі підрозділи системи МВС. Наша позиція залишається незмінною - на першому місці для нас безпеку громадян. Тому керівники на місцях повинні знати, чого від них вимагають, і контролювати ситуацію на ввіреній їм ділянці. До проведення заходів ми залучаємо всі підрозділи - ДСНС, поліцію, а також підрозділи поліції діалогу", - сказав Яровий.

Він зазначив, що, за попередньою інформацією, на Марші рівності очікується 10 тис. учасників.

Крім того, Яровий наголосив на важливості недопущення сутичок і провокацій. "Звертаємося до всіх сторін із проханням не вдаватися до провокацій і діяти в рамках закону. Конституція для всіх однакова. На будь-які спроби провокацій і силової протидії буде жорстка відповідь", - заявив перший заступник міністра.
Глава Національної поліції Сергій Князєв зазначив, що під час маршу будуть працювати підрозділи поліції діалогу з усієї України. "На цей захід ми залучаємо сто поліцейських діалогу з інших регіонів. Ми повинні не допустити провокацій і конфліктів і забезпечити безпеку кожного громадянина України", - зазначив Князєв.
За його словами, правоохоронці готові комунікувати як з організаторами, так і з опонентами маршу.
У свою чергу, начальник поліції Києва Андрій Крищенко поінформував, що поліція обмежить доступ до території, де буде проходити марш, також будуть встановлені пропускні пункти з металорамками. "Для недопущення та запобігання вчиненню можливих злочинів, на територію, де буде марш, ми обмежимо доступ. Буде встановлено достатню кількість пропускних пунктів з металевими рамками, щоб створити вільний прохід громадянам і представникам ЗМІ", - сказав він.
Як зазначив Крищенко, оперативна ситуація може змінюватися дуже швидко, тому командири на місцях повинні будуть оперативно реагувати на будь-які виклики, а також не допустити використання учасниками маршу забороненої в Україні символіки. "Особливу увагу звертати на спроби пронести заборонені предмети або речовини, які можуть забруднити людей. Крім того, ми попередили учасників маршу про неприпустимість використання під час ходи національної символіки або закликів до миру з Росією. Це неприпустимо", - підсумував начальник поліції Києва.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...