Кислота, радіація та відходи: Водойми, де точно відпаде бажання скупатися (фото)

У спекотні літні дні дуже хочеться скупатися в річці або озері...

Але є водойми, в яких краще не плавати, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua

1. Озеро смерті, Італія

В цьому озері на острові Сицилія замість води - концентрована сірчана кислота. Існує легенда, що італійська мафія використовувала це місце для приховування трупів своїх ворогів.

2. Річка Ріо Тінто, Іспанія

Через високу концентрацію металів, що надходять з мідних, срібних і золотих шахт, ця водойма отримала славу одного з найбільш кислотних місць на Землі. Вода тут схожа на кров. Ця річка небезпечна для всіх живих істот, крім бактерій extremophile, які харчуються залізом.

3. Озеро Чорна діра, Росія

Це об'єкт соціалістичної спадщини, насичений відходами заводу "Оргскло". Озеро визнано одним з найбільш забруднених у світі. Сморід, що виходить від Чорної діри, настільки сильний, що перебиває навіть гар від пожеж, що охоплюють Росію.

4. Річка Янцзи, Китай

Через те, що 17 тисяч китайських поселень, які розташовані по берегах Янцзи, не мають очисних систем, всі відходи їх життєдіяльності скидаються у водойму без фільтрації. За найскромнішими підрахунками, обсяг забрудненої води в головній водній артерії Китаю досягає 34 мільярди тонн і продовжує зростати.

5. Озеро Карачай, Росія

Вибух, який стався на сховищі розщеплюючих матеріалів комбінату "Маяк" в 1957 році забруднив озеро радіацією. За одну годину на березі Карачая можна отримати опромінення в 600 рентген.

6 . Кипляче озеро, Домініканська республіка

Якщо ненароком зануритися сюди в посушливий сезон, можна з легкістю зваритися живцем. Температура води в центрі Киплячого озера сягає 92°С і підходить хіба що для приготування чаю.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...