Китай назвав дату споруди зухвалого проєкту у космосі

Уряд Китаю планує побудувати космічну сонячну електростанцію потужністю 200 МВт до 2035 року.

Про це повідомляє агентство Хinhua з посиланням на заяву Китайської академії космічних технологій (China Academy of Space technology, CAST), передають Патріоти України.

Видобуту на станції енергію планують передавати на землю бездротовим способом.

Розташована на орбіті сонячна електростанція буде вловлювати сонячну енергію, потім перетворювати в мікрохвилі або лазерне випромінювання і передавати на поверхню Землі. "Ми сподіваємося на зміцнення міжнародного співробітництва та вчинення науково-технологічних проривів, щоб людство могло якнайшвидшим чином здійснити мрію про необмежену чисту енергію", – зазначив науковий співробітник CAST Ван Лі.

У порівнянні з традиційними джерелами енергії, які в більшій мірі виснажуються і несуть відповідальність за серйозні екологічні проблеми, космічна сонячна енергія є більш ефективною і стійкою. Зокрема, вона є самим надійним рішенням для енергопостачання супутників, а також для постраждалих від стихійного лиха районів планети, сказав Ван Лі.

Для проведення випробувань Китай будує випробувальну базу в районі міста Чунцин на півдні країни. На території станції вчені займуться вивченням технології бездротової передачі енергії і її впливу на навколишнє середовище. Обсяг запланованих капіталовкладень в реалізацію проекту становить $28,4 млн.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...