Китай став найпотужнішою морською державою світу

На початок 2019 року флот Китаю вже мав три сотні бойових кораблів...

Про це йдеться в оприлюдненій доповіді Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) у Вашингтоні, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

За даними CSIS, на початок 2019 року флот Китаю вже мав три сотні бойових кораблів, що робить його найчисленнішим у світі. Якщо поточні темпи кораблебудування збережуться, то за 15 років ВМС НВАК зможуть нараховувати 430 надводних і 100 підводних бойових одиниць.

15 китайських есмінців проектів 052D та 055 в добудові на верфі Jiangnan Shipyard в Шанхаї. Лютий 2019 року

Для порівняння, ВМС США мають у своєму розпорядженні 287, британський флот - 75, а австралійський - 48 кораблів. Втім, поки китайський бойовий флот удвічі поступається американському за сумарним тоннажем. Крім того, бойові можливості ВМС Китаю ще дуже далекі від ВМС США.

Порівняння чисельності надводних кораблів в період з 2012 по 2018 рік:


Нові кораблі вводяться у стрій з вражаючою швидкістю. У період між 2014 і 2018 роками Китай спустив на воду більше підводних човнів, військових кораблів, десантних і допоміжних суден, ніж нараховується у флотах Німеччини, Індії, Іспанії та Сполученого Королівства.

Загальний тоннаж кораблів, спущених Китаєм у період з 2014 по 2018 рр. - 678 тис. тонн - більше, ніж сукупні тоннажі флотів Індії та Франції разом.

Порівняння чисельності субмарин в період з 2012 до 2018 року:


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...