Китайський вірус-вбивця вже поблизу України: Лікарі озвучили головні симптоми

Коронавірус з Китаю може спровокувати важкі захворювання нижніх дихальних шляхів.

Коронавірус з Китаю (nCoV) дуже швидко поширюються по світу. Після того, як випадок захворювання смертельною інфекцією, від якої поки немає ліків, зафіксували у США, епідеміологи припускають, що скоро він добереться до Європи. Як розпізнати симптоми смертельної хвороби - передають Патріоти України з посиланням на Styler.

Варто відзначити, що коронавірус вже забрав життя майже десяти чоловік, сотні (за деякими даними тисячі - захворіли). А до групи ризику, насамперед, входять діти і літні люди. За останніми даними, в Хабаровськ (Росія), прибула пасажирка з Китаю, у якої запідозрили nCoV.

Фахівці стверджують, що вірус може змінюватись за ступенем тяжкості - від легких до помірних захворювань верхніх респіраторних відділів. А в ряді випадків коронавірус може доходити на нижніх дихальних шляхів, викликаючи бронхіт і пневмонію.

На які симптоми слід звернути увагу:

За ознаками коронавірус схожий на ГРВІ чи грип і включає в себе нежить, головний біль, кашель, хворе горло, лихоманку, загальне відчуття слабкості.

Важливими симптомами є поєднання підвищеної температури, кашлю і утрудненного дихання. nCoV також може бути схожий на кишковий грип, що супроводжується діареєю, нудотою, блювотою.

Профілактика коронавіруса така ж, що і при грипі.

  • регулярно мити руки з милом або витирати їх спиртовмісними серветками;
  • уникати тісного контакту з людьми з симптомами застуди або грипу;
  • добре проварювати м'ясо і яйця перед вживанням в їжу;
  • уникати незахищених контактів з дикими тваринами і домашньою худобою.

Що відомо про новий небезпечний штам коронавіруса

До речі, групи коронавірусів називають так, тому що на поверхні вірусної частки видно "корону" з виступаючих білків. Заражати він може кішок, собак, кажанів і птахів. Джерелом зараження нового штаму вірусу, ймовірно, стали летючі миші, потім він передався до циветам (ссавці), які потрапили на китайський ринок.

Шість відомих коронавірусів здатні заразити людину. При цьому два з них дуже небезпечні. Перший став причиною атипової пневмонії в 2003 році - його назвали ВГРС (коронавірус Важкого гострого респіраторного синдрому), другий - БВРС (Близькосхідний вірусний респіраторний синдром). Обидва вірусу можуть викликати серйозні захворювання дихальних шляхів і призвести до летального результату.

Новий штам по небезпечності, імовірно, схожий на ВГРС. У Китаї вже заявили, що вірус може передаватися від людини до людини. А в Британії вважають, що цифри по захворюваності сильно занижені.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...