Китайці вирощуватимуть аграрну продукцію: У КНР розкрили причину страшних пожеж, що вирують на сході Росії

На російському Далекому Сході, де жахливі пожежі знищують мільйони гектарів лісу, активно скуповують землі китайські бізнесмени. КНР, по всій видимості, має намір перетворити Сибір в донора сільгосппродукції.

Про інтереси Китаю в охопленому пожежами російському Сибіру повідомило видання Finanz.ru, передають Патріоти України.

Слідом за Далеким Сходом, де китайські агрохолдинги вже увійшли в число найбільших землевласників, соєві плантації для поставок в КНР зможуть розмістити у себе та інші суб'єкти РФ.

Вже з 29 липня влада КНР дозволила імпорт соєвих бобів з усіх регіонів Росії. Відповідне розпорядження опублікувало в понеділок Головне митне управління КНР.

Під російською соєю мається на увазі вся соя, засіяна і вирощена для переробки в межах території РФ, говориться в документі. Перевозити її в Китай можна всіма видами транспорту - по воді, по залізниці, автотранспортом, авіатранспортом, за умови, що транспортні засоби повинні повністю відповідати протиепідемічним і карантинним вимогам.

Китайські фермери вже активно займають землі в Амурській області, Хабаровському краї і Примор'я, оскільки оренда там значно дешевше, ніж в Китаї, говорить керуючий директор консалтингової компанії BEFL Владислав Новосьолов.На таких фермах працює китайський персонал, використовується китайська техніка, і велика частина продукції продається в Китай.

Рекордна угода з китайським агрохолдингом Joyvio Beidahuang Agricultural Holdings була укладена на Петербурзькому міжнародному економічному форумі: компанія отримала 50 тисяч гектарів в Примор'ї під плантації сої.

Компанія має намір побудувати завод з глибокої переробки сої потужністю до 240 тисяч тонн на рік. Там буде випускатися соєвий концентрат, соєве масло, лецитин, меляса.

В результаті угоди китайська JBA стане одним з найбільших землевласників на Далекому Сході, зазначає директор аналітичного центру "Совекон" Андрій Сизов. Зараз лідер по земельних наділах в регіоні - група "РосАгро" Вадима Мошковича. Їй належить 96 тисяч гектарів, за даними звіту за 2018 рік.

Росія отримала можливість поставляти на китайський ринок пшеницю, кукурудзу, рис, сою та ріпак в кінці 2015 року. Для цього сторони підписали протоколи, по яким російська продукція повинна супроводжуватися спеціальним фітосанітарним сертифікатом.

На тлі цих новин дуже підозрілими є жахливі лісові пожежі, які знищують ліси в російському Сибіру. Площа займань в зв'язку з бездіяльністю влади перевалила вже за 3 мільйони гектарів, дим накрив половину Росії і прилеглі країни, в тому числі, США. Цілком можливо, що перетворення регіону у вигорілу пустелю - не проста випадковість, а спроба звільнити нові території під засів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...