Лавина нападів на чоловіків прокотилася столицею: Що відомо

Розбійні напади та грабежі фіксують у всіх районах Києва.

У Києві в лютому злочинці стали частіше нападати на чоловіків. Грабежі і розбої відбуваються в усіх районах столиці, причому навіть у світлу пору доби. Кримінал легко знаходить "слабку ланку", передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

Полювання на меломанів і "базік"

Найчастіше жертвами злочинців стають випадкові перехожі. Як розповіли оперативники, об'єкти найбільш "вдалих" нападів – це жителі та гості Києва, які йдуть вулицею, розмовляючи по мобільному. "Шанси бути пограбованим зростають у рази, якщо людина в навушниках. У цьому випадку неможливо почути і побачити наближення злочинця", – розповіли правоохоронці.

Один із таких нападів стався в Шевченківському районі Києва. 32-річний чоловік повертався з магазину: йшов вулицею Академіка Туполєва і розмовляв із дружиною по мобільному. Причому користувався гарнітурою.

Напад був блискавичним: спочатку киянину бризнули в очі з балончика, а потім ударили по потилиці. Після того, як чоловік знепритомнів, у нього забрали iPhone і навушники. Коли чоловік отямився, він зміг самостійно дійти додому і вже звідти звернутися по допомогу. Чи діяв грабіжник поодинці або їх було кілька – поки невідомо.

Жертву знайшли на OLX

Не менш дикий випадок стався в тому ж Шевченківському районі столиці. Ось тільки розв'язка виявилася не на користь злочинців.

Чоловік хотів продати свій золотий ланцюжок і розмістив пропозицію на OLX. На оголошення швидко відгукнулися покупці, з якими продавець зустрівся в обумовленому місці на вулиці Білоруській.

Покупці, 32-річний чоловік і 20-річна дівчина (жителі Київської області), вихопили ланцюжок, розпорошили в обличчя продавця перцевим балончиком і спробували зникнути. Але їм не пощастило, їхньою "жертвою" виявився офіцер ЗСУ. Військовий зумів самостійно затримати грабіжників і передати їх у руки патрульних поліцейських.

Тепер правоохоронці перевіряють кримінальний дует на причетність до інших подібних злочинів у Києві.

Оперативники кажуть, що продавати свої речі через OLX та інші майданчики краще, звичайно, без особистих зустрічей. "Найбільш надійний і безпечний варіант – надсилати товар післяплатою", – кажуть вони.

Обпоюють психотропами і кидають помирати

Жертвами злочинця, який використовував для пограбування психотропну речовину, стали в лютому двоє жителів Києва. Двоє колег добре провели час у ресторані на Подолі, а потім сіли в припаркований біля виходу Audi Q5.

Таксист "пригостив" п'яних чоловіків кавою, а коли вони відключилися, то забрав у них цінні речі і викинув з автомобіля вже в Голосіївському районі – в досить безлюдному місці.

Один пасажир провів усю ніч на вулиці в снігу, і якби його вранці не помітила жінка, яка проїжджала повз те місце, то міг би померти. Чоловіка у важкому стані госпіталізували. А ось його старшому колезі допомога вже не знадобилася: тіло знайшли через добу.

"Перша заповідь, – кажуть правоохоронці, – ніколи не пий із незнайомцями. Не можна нічого брати з рук чужих людей: ні кави, ні води. Життя дорожче".

"Ловлять" на вулиці і забирають усе підряд

Переважна кількість нападів у лютому – це "звичайні" грабежі, коли злочинець чи злочинці відбирають гроші та коштовні речі, не вдаючись до насильства. Такі злочини відбуваються абсолютно в усіх районах столиці, причому в різний час.

"Грабіжники нападають і вранці, і вдень, і ввечері. Вихоплюють мобільні телефони, виривають у чоловіків сумки з документами і грошима, відбирають у хлопців рюкзаки", – розповіли оперативники.

На їхню думку, здебільшого на боці грабіжників фактор несподіванки. "Іноді жертва навіть не встигає зрозуміти, що сталося, а злочинець уже втік зі здобиччю", – розповіли правоохоронці.

Тому, радять вони, просто варто бути уважнішими на вулиці, не носити в руці мобільний, а в сумці велику суму. Краще найцінніше ховати у внутрішні кишені.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...