Легалізація терористів Донбасу: Єрмак виправдовує підписаний у Мінську документ

Керівник Офісу Президента України (ОПУ) Андрій Єрмак, який потрапив в скандал через підписаний документ на переговорах в Мінську, стверджує, що українська влада не буде вести прямі переговори з бойовиками ОРДЛО.

Пояснення Андрія Єрмака, зроблене під час ефіру на телеканалі "Україна", опубліковано на офіційній сторінці ОПУ, передають Патріоти України.

За його словами, мінські документи, які були підписані попереднім українським президентом Петром Порошенко, містять умову, що Україна повинна погодити ряд положень конституційної реформи, зокрема щодо децентралізації, і питання, що стосуються місцевих виборів, з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей.

"Протягом шести років єдиними представниками територій, які не є учасниками ТКГ, але присутні, були люди з так званих "ЛНР" і "ДНР", з якими ми як влада говорити не збиралися і не збираємося", - заявив Андрій Єрмак.

Глава офісу Зеленського каже, що для того, щоб продовжити рухатися в Мінському процесі, але не вступати в прямі переговори з представниками так званих "ЛНР" і "ДНР", розглядається можливість створення Консультативної ради. У неї будуть входити внутрішньо переміщені особи, щоб доносити свою позицію і в рамках Тристоронньої контактної групи, і в нормандської форматі. Планується, що це повинні бути виключно відомі та авторитетні на Донбасі люди з проукраїнською позицією.

Фотокопії скандального документа недавно були опубліковані в мережі. У його тексті вказані як учасники переговорів представники України і ОРДЛО.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...