Легендарна кіностудія святкує віковий ювілей

Легендарній Одеській кіностудії виповнилося 100 років. Вона є однією з найдавніших у світі та може похвалитися понад 700 фільмів різних жанрів. Деякі зі стрічок поповнили колекцію світових шедеврів.

На студії працювала королева німого кіно Віра Холодна і корифеї Олександр Довженко та Кіра Муратова. В біографії кінофабрики є часи тріумфів і перемог на фестивалях, але чимало й чорних сторінок – до ювілею відкрили меморіальну дошку, де увічнили імена 30 репресованих митців, серед яких Лесь Курбас, Ісаак Бабель, Іван Кавалерідзе та інші, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Зараз кіностудія починає писати нову та успішну сторінку своєї історії. "Ми перегортаємо сторінку 100 років кіностудії, але відкриваємо нову, нових ста років. Вони передбачають і нові технології, і нові підходи стосовно того, що таке кіностудія в сучасному розумінні цього слова. Це не тільки сервісна компанія, але і компанія, яка надає продюсерам реалізовувати тут свої найбільш амбітні ідеї", - заявив член наглядової ради Одеської кіностудії та генеральний директор “1+1 медіа” Олександр Ткаченко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...