Легендарний мотогонщик дивом не загинув у страшній аварії (відео)

​Один з етапів чемпіонату світу з шосейно-кільцевих мотоперегонів Гран-прі Австрії ледь не закінчився трагедіями.

За 20 кіл до фінішу заїзду в класі MotoGP гонщик «Ямахи» Франко Морбіделлі на швидкості понад 300 км / год наїхав на колесо виступаючого за «Дукаті» Жоанна Зарко. Обох спортсменів відкинуло на гравій, але їх мотоцикли продовжили рух. Байки полетіли на трасу і ледь не відправили на той світ їдучих попереду учасників гонки, передають Патріоти України.

Зокрема, лічені сантиметри відділяли від непоправного дев'ятикратного чемпіона світу Валентино Россі (на фото) і його партнера по команді Маверік Віньялес. Перший мотоцикл вискочив прямо перед легендарним італійцем, а другий просвистів над головою Россі і навіть облив його машинним маслом. Судді тут же підняли червоний прапор і призупинили гонку.
Благо, Морбіделлі і Зарко обійшлися без серйозних пошкоджень, хоча і не повернулися на трасу. А ось «щасливчик» Россі стартував заново і посів у підсумку п'яте місце.
До речі, ось як Валентино відреагував на відеоповтор інциденту, який він побачив під час зупинки гонки. «Мені було дуже страшно, - цитує Валентино Россі офіційний сайт MotoGP. - Нам чотирьом неймовірно пощастило, особливо мені і Маверіку. Сьогодні нам точно потрібно помолитися тим, кому ми молимося. Ситуація була вкрай небезпечною. Звичайно, все в цьому спорті атакують на межі, але потрібно пам'ятати, що гонки небезпечні, і поважати своїх суперників, особливо якщо ви їдете зі швидкістю 300 км / год. Заходячи в третій поворот позаду Маверік, я відчув, як щось наближається. Промайнула думка, що це тінь від вертольота, тому що він іноді перетинає трасу, але потім повз мене на величезній швидкості пролетів мотоцикл Франко, а потім байк Зарко перелетів через Віньялес. Нам дуже пощастило. Сподіваюся, після таких інцидентів гонщики стануть вдумливіше поводитися на трасі".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...