Легендарний скарб вартістю мільйон доларів знайшли в США (фото)

Скарб більше десяти років тому закопав колишній арт-дилер, колекціонер і археолог-любитель Форрест Фенн.

У 1988 році у Форреста діагностували рак. Тоді мільйонер задумався про те, яке він може залишити спадок. І йому в голову прийшла ідея заховати скарби, поклавши їх у спеціально куплену для цієї мети старовинну скриню разом зі своєю біографією, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Він розраховував, що скарб знайдуть після його смерті і збирався померти в горах поруч з ним. Але несподівано для себе повністю вилікувався. І оголосив полювання на свої скарби, які довгий час зберігалися разом зі скринею у нього в сейфі. За словами американця, він таким чином хотів надихнути людей на дослідження природи, викликати у них тягу до пригод і дати їм надію на тлі економічної кризи.

Скелясті гори тягнуться на 4830 кілометрів з півночі на південь від самої північної точки в канадській провінції Британська Колумбія до штату Нью-Мексико на південному заході США. Ширина гір досягає 700 кілометрів.

Фенн дав кілька підказок, де шукати скарб, в опублікованому їм в 2010-му році вірші. Після цього почалася справжня «золота лихоманка». На пошуки скарбів вирушили десятки тисяч любителів пригод. П'ятеро з них загинули в результаті різних нещасних випадків. Останньою жертвою став 53-річний Майкл Уейн Сексон, якого знайшли мертвим в горах в березні 2020 року.

І лише тепер 89-річний Фенн оголосив на своєму сайті, що скарби знайдені. Як повідомляє CNN, щасливчик, який не бажає афішувати своє ім'я, надіслав Форресту як докази фотографію його бронзової скрині з золотом, коштовними каменями, ювелірними прикрасами, монетами, стародавніми китайськими статуетками з нефриту, фігурками тварин доколумбового періоду і іншими цінностями.
Фенн привітав переможця, а також всіх, хто брав участь в пошуку і висловив надію, що людей завжди будуть вабити нові відкриття.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...