"Легкі кредити" доводять людей до інсультів: СБУ викрила масштабну схему вимагання грошей

Швидкі гроші і легкі кредити в Україні доволі популярні. Але багато фірм, які ведуть подібний бізнес, працюють з порушенням законодавства.

СБУ викрила масштабну схему вимагання грошей з позичальників "легких" кредитів в інтернеті. Мова йде про одну з компаній-лідерів на ринку онлайн мікрокредитування, представники якої нараховували своїм клієнтам штрафи та пеню у розмірі понад 300% від суми позики, йдеться у Facebook відомства, передають Патріоти України.

Санкції застосовувалися до тих позичальників, які не змогли вчасно погасити кредитні зобов’язання. А до "вибивання" цих штучно створених боргів зловмисники підключали колекторські компанії, які залякували позичальників і навіть їхніх родичів, погрожували фізичним насильством і знищенням майна.

Як зазначили правоохоронці, це є порушенням чинного законодавства, адже на ділі штрафи і пені не можуть перевищувати 50%.

Тим часом у коментарях українці масово скаржаться на різні контори, які пропонують такі мікрокредити.

"Моєму сину місяць тому дзвонив автовідповідач з пропозицією на взяття кредиту ніби з банку Голд. "Якщо згодні - натисніть 1, не згодні – 0. Син натиснув 0. А вчора подзвонили, що він нібито кредит взяв і пора платити відсотки", - поскаржилася Тетяна Шевченко-Матієнко.

"А до всього ще прикрити потрібно "колекторські фірми", які взагалі втратили зв'язок з цим світом. Доводять людей до інсультів. По юридичних адресах реєстрації їх там і близько немає. Як не житловий будинок на три парадних (до прикладу КА "Фактор" чи ТОВ "Профіткапітал"), то подвір'я якогось промислового підприємства", - написав житель Івано-Франківська Дмитро.

  • Нарешті почали їх тормосити! Підтримую! А то бідні люди вішатись хочуть від тих кредитів!
  • Жуликов-кредиторов надо ставить на место! Стоит отдать должное СБУ, что с ними борется!
  • Могу еще штук 10 номеров скинуть, через которые эти товарищи шантажировали семью
  • В нас сусід легко взяв і не повертає, а спати колектори не дають всім сусідам у радіусі 200 метрів...

При цьому, як зауважив один з користувачів, зазвичай, подібні кредити - фіктивні.

"Дзвонять не колектори, а шахраї. використовують або спецапаратуру, або програму, бо в інтернеті, наприклад, один і той самий номер має коментарі як шахраїв-колекторів, які вимагають сплату неіснуючих боргів, і в той самий час - це офіційний телефонний номер фірми, що торгує металопрокатом", - написав Армен Халатян.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...