Лікар-нарколог розповів про вплив алкоголю на організм при коронавірусі

Алкоголь нейтралізує дію антибіотиків і підсилює їхній руйнівний вплив.

Вживання алкоголю під час лікування від COVID-19 може погіршити становище пацієнта і легку форму перевести в стан середньої тяжкості або важкий. Це значно ускладнює роботу лікарів і знижує шанси на одужання. Алкоголь також підвищує ризик інфікування у здорової людини. Як заявив лікар і керівник наркологічної клініки Руслан Ісаєв інтерв'ю радіо Sputnik, препарати, які застосовуються при лікуванні, не сумісні зі спиртним, так як в основному це антибіотики. Алкоголь не тільки нейтралізує їхню дію, але і підсилює їхній руйнівний вплив, передають Патріоти України.

Перш за все, мова про антибіотики. Ці препарати самі по собі можуть викликати побічні ефекти, а алкоголь сприятиме виникненню додаткових ускладнень. Також вживання алкоголю ускладнює дію антикоагулянтів-препаратів, що перешкоджають утворенню тромбів. Через алкоголь, який підвищує згортання крові, їх потрібно буде застосовувати у великих кількостях — - пояснив нарколог.

На думку і досвіду Ісаєва, при середньому і тяжкому перебігу коронавірусу, як і будь-якого іншого інфекційного захворювання, пацієнти відчувають себе дійсно погано. Одних це утримує від вживання спиртних напоїв, інші просто не в змозі думати про випивку зі зрозумілих причин. Проте міцна дружба з алкоголем не корисна нікому, бо знижений при алкоголізмі імунітет автоматично вписує людину в групу ризику.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...