Лікар озвучила невтішний прогноз щодо коронавірусу в Україні

З огляду на швидке поширення коронавірусу і дуже простий спосіб його передачі, більшість жителів України ризикує перенести хворобу, яку він викликає, в різних формах.

Таку думку висловила на своїй Facebook-сторінці лікар-онколог Тетяна Рослякова, передають Патріоти України.

"Ми перехворіємо майже всі, в легкій або середній формі, це неминуче, враховуючи швидке поширення і дуже простий спосіб передачі. Але старі, ослаблені іншими хронічними захворюваннями люди, онковиздоровлюючі на етапі хіміотерапії - ось вкрай висока група ризику щодо найбільш грізних ускладнень", - написала медик в своєму пості.

За її словами, київські реанімації заповнюються пацієнтами з пневмоніями, що вказує на те, що випадків зараження коронавірусом в Україні може бути більше, ніж повідомляє офіційна статистика. Однак, навіть пацієнтам, які перебувають з пневмонією в реанімаціях київських лікарень, не роблять тест на COVID 19, посилаючись на відсутність епідемічного анамнезу.

"В результаті пацієнтці, що знаходиться з п'ятниці в реанімації однієї з міських київських лікарень з двобічною пневмонією, після довгих роздумів, напевно, керівництва клініки, адже тестів отримали всього 11, - таки провели тестування у вівторок і підтвердили COVID 19. В п'ятиденному контакті виявилися природно всі співробітники відділення, які, звичайно ж, працювали без засобів додаткового захисту, а відповідно їхні родичі, друзі, та самі множте на скільки хочете", - описує картину поширення коронавірусу Тетяна Рослякова.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...