Лікар помилився..: Бажана вагітність обернулася для українки трагедією (відео)

Олена зважилася на другу дитину у 35 років. Перший малюк народився у неї ще в студентські роки і думки про другого відвідували все більше.

Жінка з чоловіком вирішили вести вагітність у приватній клініці, там був знайомий гінеколог, якому Олена довіряла на всі 100 відсотків, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Спочатку в Олени не вийшло завагітніти, у неї стався викидень, але потім все-таки тест показав бажані дві смужки. Гінеколог порадив зробити скринінг на 11 тижні вагітності. Але зробив неінвазивний тест NIBT. Його результати виявилися хорошими і нічого не віщувало біди.

Як відомо, МОЗ рекомендує проходити об'єднані скринінги в певні періоди вагітності. Дослідження є дуже важливим, бо відповідає на питання генетичного здоров'я.

Далі Олена потрапила в звичайне відділення пологового будинку, де їй зробили УЗД. Виявилося, що у неї багатоводдя. Воно зазвичай буває при патологічних захворюваннях у батьків або важких патологіях у дитини. Для пологів українка теж вибрала приватну клініку, але подальші події стали шоком.

Коли вона народила малюка, у пологовому залі запанувала тиша. Вона відразу зрозуміла, що щось не так. Дитину медики забрали, через те, що вона не плакала і не кричала. Її помістили в реанімацію, вага була меншою від прогнозованого.

"У неї було дуже дивне тільце. Дивна голова, ручки і ніжки. Мала весь час спала. Підтвердився страшний діагноз - синдром Едвардса", - розповідає Олена.

Синдром Едвардса - це дуже серйозна хвороба. У дитини зазвичай численні вади розвитку і органів. Маму і дитину перевели з пологового будинку в Охматдит, де діагноз підтвердили.

Всім майбутнім мамам лікарі обов'язково рекомендують робити всі три скринінги вагітності. Вони показують імовірність розвитку генетичних патологій у майбутньої дитини.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...