Лікарі б'ють на сполох: У київських лікарнях закінчуються місця для хворих на коронавірус

Лікар зазначає, що вірус нікуди не пішов, а те, що він заразив не так багато людей, як в Європі - заслуга уряду і вчасно введенного карантину.

Коронавірус в Україні інфікував 6592 осіб, з них 174 людини померли від ускладнень інфекції, 424 пацієнта померли. Карантин в Україні через інфекцію продовжили до 11 травня, але захворюваність коронавірусом продовжує зростати. Так, головний лікар Олександрівської лікарні Людмила Антоненко повідомила, що в медустанові закінчуються місця для інфікованих COVID-19. Про це вона розповіла на своїй Facebook-сторінці, передають Патріоти України.

Медик зазначила, що продовження карантину - це вірне рішення, місць в інфекційних лікарнях на всіх не вистачить, але резервні ліжка все-таки готуються.

"Станом на 22 квітня в Олександрівській клінічній лікарні м. Києва в інфекційних відділеннях перебуває 88 пацієнтів, з них - 76 з підтвердженим коронавірусом, 80 - з пневмонією, 6 - в реанімації, всі на кисневій підтримці, на ШВЛ немає", - повідомила Антоненко.

Лікар повідомила, що за вихідні дні померло 2 пацієнта з COVID-19 з двосторонньою полісегментарною пневмонією і супутніми хронічними захворюваннями.

Антоненко написала, що вірус нікуди не пішов, а те, що він заразив не так багато людей, як в Європі - заслуга уряду і вчасно введенного карантину.

"В останні дні у всіх посилюється оманливе враження, що коронавірусна хвороба не набирає обертів, ми впевнено йдемо до ослаблення і завершення карантину, повертаємося до повноцінного соціального життя. Проте загроза є, і вона ще нікуди не зникла. COVID-19 - невидимий ворог, який ще може нанести потужний удар", - підсумувала лікар.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...