Лікарів звинуватили в недбалості: На Полтавщині після апендициту померла 14-річна дівчинка

Трагедія сталася у Миргороді...

В місцевій районній лікарні 14-річна дівчинка померла після операції з видалення апендициту. Подробиці інциденту розповів у своєму Facebook член Спілки журналістів України, лікар за фахом Юрій Климченко. На його думку, причиною трагедії могла бути помилка лікарів, передають Патріоти України.

За його словами, 14-річній Олені Пупко, мешканці с. Савинці Миргородського району, "стало погано" 26 вересня під вечір, коли виникли болі в животі і нудота. Вранці наступного дня, 27 вересня, дід і мати на своєму авто відвезли дівчинку до миргородської лікарні.

"Там дитину оглянули гінеколог і хірург, призначили необхідні лабораторні аналізи і тримали її без будь-яких дій до самого вечора. На операцію хірурги взяли з діагнозом гострий апендицит аж о 18:30 і оперували близько двох годин. Після чого її у важкому стані відправили в реанімаційне відділення, де вона незабаром цього самого пізнього вечора і померла", – повідомив член Спілки журналістів України.

Клімченко припустив, що апендицит у дівчини ускладнився перитонітом (запаленням черевної порожнини), але висловив упевненість, що Олена могла б жити.

За його словами, у батьків дитини виникла низка питань до медиків:

  • чому одразу не встановили протягом цілого робочого дня вірний діагноз і чому раніше не взялися оперувати?
  • чи правдиво скаже про причини смерті дитини завідувач патологоанатомічним відділенням лікарні?
  • чи вірно проводилися післяопераційні заходи?

"Гадаю, за таке байдуже і непрофесійне ставлення до хворої дитини і своєї роботи потрібне детальне розслідування цієї справи і покарання винних", – заявив Климченко.

"20 жовтня цього року Олені Пупко виповнилося б 15 років і батько вже почав збирати кошти на подарунок на день народження – новий мобільний телефон..." – додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...