Ліквідація ватажка "ЛНР": У МВС розповіли, як помстилися за 49 жертв Іл-76

Ліквідація одного з ватажків терористичного формування "ЛНР" Олега Анащенка в 2017 році була результатом операції українських спецслужб.

Про це у Facebook повідомив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко, передають Патріоти України.

За його словами, Анащенко був причетний до катастрофи літака Іл-76, яка сталася під тимчасово окупованим Луганськом. Тоді в результаті атаки загинули 49 військових.

Українська сторона помстилася за загибель 9 членів екіпажу і 40 десантників під луганським аеропортом."За їх смерть держава помстилася. Не відразу, правда, але покарання неминуче прийшло. 4 лютого 2017 в Луганську в результаті операції українських спецслужб із залученням армійських спецназівців був знищений керованим вибухом полковник терористичних НВФ Олег Анащенко, начальник управління так званої "народної міліції ЛНР" . Саме цей зрадник в червні 2014 командував усією ППО луганських терористів і був безпосереднім організатором, на жаль, вдалого полювання на наш транспортувальник", - написав Шевченко.
За його словами, про цей маловідомий факт потрібно згадувати в день річниці трагедії Іл-76. "Сьогодні багато хто згадував в скорботі трагічну загибель в збитому транспортувальнику Іл-76 над аеропортом Луганська 49 наших воїнів: 9 членів екіпажу і 40 десантників 25-ї Опдбр. У той час це була найбільша одночасна втрата сил АТО в цій війні. І після короткого підйому від майже безкровного звільнення Маріуполя 13 червня, загибель 49 наших воїнів, які пішли в небо в ніч 14 червня, була шоком і неймовірно гнітила всю країну. Це після цього мало не рознесли вщент Посольство РФ в Києві", - повідомив Шевченко.
Як повідомлялося 14 червня, пройшло шість років з дня, коли російські терористи збили український літак Іл-76 в небі над Луганськом. У ньому загинули 49 осіб. В тому числі, 9 осіб екіпажу з Мелітополя.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...