Літо відкладається? Синоптик зробив несподіваний прогноз на червень-2020

У червні українцям обіцяють дощі.

За словами начальника відділу метеорологічних прогнозів Українського Гідрометцентру Владислава Білика, в Україні погода в червні 2020 року буде прохолодною, передають Патріоти України з посиланням на Главред.

При цьому він уточнив, що травнева погода в Україні була близька до норми, а невисокі температурні показники він пояснив тим, що українці звикли до теплого травня з температурою вище кліматичної норми.

"Тому для українців він був незвичайним і холодним. По кількості опадів, то залишається їх недолік і загроза посухи в південних регіонах нашої країни. В інших регіонах норма опадів випала", - зазначив він в ефірі Українського радіо.

Синоптик також прогнозує, що червень 2020 року за своїми характеристиками буде схожий на травень і не буде істотно відрізнятися від кліматичної норми.

"В залежності від регіону можливі коливання в межах одного градуса. Зазвичай червень досить прохолодний і дощовий. Якщо говорити про дощі, кількість опадів буде в межах норми. Тобто перша декада червня буде досить прохолодною, особливо в порівнянні з минулим роком. Але опадів буде менше", - додав Білик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...