Любителям містики: 8 загадкових місць в Україні, які варто відвідати (фото)

Найтаємничіші місця для подорожей.

В Україні є багато різних таємничих місць, які сьогодні залишаються відкритими для туристів. Адже наша країна здавна славиться містичними історіями і найрізноманітнішими легендами. У цьому матеріалі ми розповімо вам, куди варто поїхати, якщо ви любите полоскотати собі нерви, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

Ужгородський замок

На території цієї будівлі кінця 9 століття місцеві не раз бачили привид дівчини. За їх словами, дочка одного з генералів вирішила зрадити батька і здати фортецю ворогам. Тоді її замурували живцем у стінах замку, де вона і закінчила свої дні. Тепер привид ніби бродить околицями, так як не знаходить спокою.

Ставка Гітлера "Вервольф"

Ставка Адольфа Гітлера "Вервольф" на Вінничині - точна копія штабу диктатора в Східній Пруссії. Тисячі солдатів будували цю споруду, після чого були розстріляні. Гітлер завжди цікавився містикою. Кажуть, перед вибором місця для споруди він радився з екстрасенсами та астрологами, щоб знайти максимально енергетично активну ділянку.

Замок Паланок

Замок Паланок в Мукачево теж славиться моторошною історією. За легендою, дві жорстоких правительки Софія Баторі та Ілона Зріні приймали тут ванни з крові юних дівчат. Також на території замку є глибокий старий колодязь. Ночами з нього часто можна почути жахливе виття.

Прип'ять

Говорячи про таємничі локації, не можна не згадати Прип'ять та Чорнобиль. Після трагедії на ЧАЕС у 1986 році ця зона стала примарою. Тут ніхто не живе, крім працівників, які забезпечують безпеку й підтримують порядок. Любителі моторошних історій стверджують, що бачили в місцевих лісах і занедбаних будинках страшних мутантів, схожих як на різних тварин, так і на людей, хоча досвідчені туристи вважають, что це були лише дикі звірі.

Олеський замок

У селищі Олесько Львівської області стоїть замок, в якому також відбуваються незрозумілі речі. Ночами тут неодноразово бачили блукаючого привида. Кажуть, що це дух монаха, який вів грішний спосіб життя, за що був заживо замурований в стінах будівлі.

Фортеця в Білгород-Дністровському

Ще одне таємниче місце - оборонна споруда на березі Чорного моря. Місцеві жителі довгі роки боялися цієї фортеці через дивних рогатих істот, які раз у раз вибігали їх підземних ходів. За однією з легенд, це здичавілий древній народ, який намагалися зберегти в секреті.

Лиса гора

Київська Лиса гора здавна відома різними містичними історіями. На вершині слов'яни облаштували справжній жертовник, який знаходиться там до цього дня. Також вважається, що тут постійно збирається усіляка нечисть. Ну а відьми, сатаністи та інші шанувальники темних матерій регулярно збираються тут на поради й шабаші.

Купище

У селі Купище Житомирської області місцеві жителі розповідають про незвичайне явище. На галявині Громовище є місце, яке назвали "гніздом блискавок". Кожну грозу десятки розрядів б'ють саме в це місце. Через цю аномалію тут загинуло чимало людей, тому під час дощу тут перебувати не варто. А ночами серед дерев тут можна спостерігати дивне світло.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...