Люди б'ють на сполох: На Рівненщині почалося аномальне нашестя багатоніжок (відео)

Комахи повзають у дворах, заповзають у під'їзди і незабаром можуть опинитися в квартирах.

Місто Острог Рівненської області страждає від аномального нашестя чорних багатоніжок, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Їх б'ють палицями, вимітають, труять, але вони повертаються", – йдеться в сюжеті.

Головний спеціаліст управління фітосанітарної безпеки Острога Наталія Карпюк розповіла, що ці комахи називаються "ківсяки".

Жодної небезпеки для людей вони не становлять, оскільки є шкідниками сільськогосподарських культур. Багатоніжки живуть у грунті, а вилізли через вологу осінь.

"22 роки я в агрономії і, як агроном, такого нашестя ще не бачила", – додала Карпюк. За її словами, з ківсяками потрібно боротися пастками.

"Це покласти дошки, мокру ганчірку. Вони туди будуть налазити, а потім її забирати і викидати, знищувати: спалювати або механічно – розтоптати", – порадила експертка.

Місцевий житель заперечив, що багатоніжки неабияк допомагають у земляних роботах. "Вони розпушують ґрунт і у нас картопля родить", – зазначив він.

Стосовно розпушування грунту – фітосанітари згодні. Однак попереджають: якщо ківсякам дати волю, то з землі вони можуть доповзти і в квартири городян.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...