Люди ночували на вулицях: Три нові землетруси сколихнули Хорватію вранці (фото)

За даними МЗС станом на вечір вівторка, українці у Хорватії не постраждали. Будівля посольства України зазнала пошкоджень.

У середу вранці ще три землетруси сколихнули Хорватію, яка переживає поштовхи третю добу поспіль, передають Патріоти України з посиланням на Vecernji List.

Потужність землетрусів склала 4,7, 4,8 та 3,9 бала за шкалою Рихтера.

Епіцентр першого землетрусу, що стався о 6:15 ранку, знаходився за 12 кілометрів на північний захід від Сісака і заліг на глибині 8 кілометрів.

Його сильно відчули жителі Петрині, яка напередодні найбільше постраждала від стихійного лиха, а також Загреба, Великої Гориці та Карловаця.

 Наслідок землетрусу в Петрині

За ним о 6:26 ранку відбувся другий, сильніший землетрус силою 4,8 бала, а потім був трохи слабший - 3,9. Після цього багато громадян вийшло на вулиці Сісака.

Після руйнівного землетрусу у вівторок багато жителів Петрині, Сісака та околиць провели ніч просто неба, гріючись біля вогню. Деякі ночували в машинах та мокрих від дощу наметах.

 Через страх землетрусу деякі люди провели ніч на вулиці
"Доброго ранку, нам не добре. Сьогодні вранці о 6:15 нас вразив третій, якщо не четвертий землетрус - коротший, але сильний. Все, що ще не впало, падає з руїн Петрині", - прокоментував стихію Даринко Думбович, міський голова Петрині.
 Збір допомоги для жителів Петрині
Щонайменше 7 людей загинули внаслідок землетрусу, який сколихнув країну 29 грудня.

Його магнітуду оцінили від 6,2 до 6,4 бала за шкалою Ріхтера. Епіцентр знаходився поблизу міста Петриня.

 Наслідок землетрусу 29 грудня в Сісаку
28 грудня в країні зафіксували два землетруси силою 5,1 бала та 4,9 бала за шкалою Ріхтера.

За даними МЗС станом на вечір вівторка, українці у Хорватії не постраждали. Будівля посольства України зазнала пошкоджень.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...