"Люди просто стояли і спостерігали": Тендітній дівчині довелося самотужки зупиняти злочинця (відео)

В патрульної поліції Дніпра 22-річна Олена Коптиль служить вже рік. За цей час траплялося всяке, але так, щоб гнатися за злодюжкою, не будучи на службі, - днями відбулося вперше.

Олена Коптиль

Капрал поліції їхала в маршрутці на нічну зміну, була одягнена в форму, але без поліцейських шевронів. Поїздка випала якраз на "годину пік", тому людей в транспорті було - не проштовхнутися, передають Патріоти України з посиланням на КП в Україні.
- Нічого, як то кажуть, не віщувало. Як раптом водій зупинився і попросив, щоб всі пасажири перевірили, чи всі речі у них на місцях, - розповіла Олена. - Біля мене стояла дівчина, вона відразу крикнула, що у неї пропав телефон. І тут же з маршрутки вибіг чоловік, який ще з самого початку, коли ми їхали, здався мені підозрілим.
Всі залишалися на своїх місцях: хто в шоці, а хто в нерозумінні, що робити далі. Олена ж, не роздумуючи, вибігла з маршрутки слідом за злодюжкою. Каже: було шкода дівчину, а ще розуміла, що якщо працює в патрульної поліції - просто зобов'язана затримати злочинця.

- Я погналася за ним, крикнула йому "Стояти!", Він відразу ж викинув телефон, - розповідає патрульна. - Бігла за ним недовго, наздогнала у дворі житлового будинку, схопила за руку. Хоча він вже не виривався. Напевно, зрозумів, що вже не втекти.

Тендітній поліцейській довелося одній утримувати злодія і разом з цим викликати колег на підмогу. Всі, хто був присутній у дворі, за винятком одного чоловіка, який запропонував свою допомогу, просто стояли і спостерігали ситуацію.

- Хлопці приїхали швидко, два екіпажі, далі затриманого відвезли до районного відділу поліції. Що йому буде - визначать вже інші правоохоронці, - каже відважна патрульна.

На роботі і вдома вчинком Олени пишаються. Сама ж вона вважає, що вчинила так, як і повинна була діяти. Хоча зізнається: обікрадена дівчина не зв'язалася з нею, щоб хоча б просто подякувати. І від цього трохи прикро. Проте, героїня дня хоче продовжувати працювати в поліції, хоча до цього навчалася на факультеті міжнародної економіки, але вирішила, що професія патрульного - набагато цікавіша і більш насичена. Авжеж, економісти викрадачів телефонів не затримують...

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...