"Люди у Канаді живуть Україною", - Степан Бандера

Його звати так само, як і легендарного діда – Степан Бандера. Хоча близькі та друзі кличуть простіше – Стефком. Онук лідера українських націоналістів живе за океаном – у канадському Торонто.

Степан Бандера уважно стежить за всіма подіями в Україні. Не тільки в силу своєї професії (Бандера-молодший працює на телебаченні), але й за покликом серця, передають Патріоти України з посиланням на Експрес.

У Канаді недавно пройшли вибори і у парламент пройшло 10 українців. За словами Степана Бандери ці депутати до недавнього часу особливо не афішували своєї національності.

”Серед них є і депутати попередніх скликань, але раніше вони не афішували свою українськість. Тепер же, коли Україна на устах усього світу, ці люди, навпаки, сміливо ідентифікують себе з українцями. Безумовно, у ході виборчої кампанії зачіпали питання, пов’язані з Росією. Причому іноді їх порушували доволі жорстко. Скажімо, лунали обіцянки кандидатів нарешті від’єднати московські банки від системи SWIFT, розширити санкційний список російських олігархів, а ще підтримати надання оборонної зброї Україні та визнати “ДНР” і “ЛНР” терористичними організаціями... Такі ідеї підтримує й лідер Ліберальної партії Джастін Трюдо, який став тепер прем’єр-міністром Канади. Цілком зрозуміло, що ці погляди сформувалися не без впливу українців із його оточення. Тож будемо сподіватися, що нова влада продовжить політику попередника – Стівена Гарпера, котрий був налаштований дуже антиросійськи”, – розповідає Бандера.

За його словами, скоро до Києва вже втретє прибудуть хірурги з Канади робити безплатні операції учасникам АТО.

”Це буде вже третя місія хірургів. Перші дві були профінансовані громадою і приватними донорами, а ця місія - урядом Канади. Її вартість - 1,2 мільйона канадських доларів. Не знаю, скільки це буде у гривнях, але наш долар не такий сильний, як американський. (Усміхається). Додам, що хірурги не тільки проведуть операції, а й влаштують тренування військових медиків у польових умовах. Потім вони залишать Центральному військовому шпиталю у Києві багато техніки, якої в Україні просто немає, для проведення операцій. Окрім цієї програми, є й інші - з протезування українських солдатів, надання їм та їхнім сім’ям психологічної підтримки, а також фінансової допомоги... Різних ініціатив дуже багато. Люди тут, у Канаді, живуть Україною: переживають, відстежують щодня новини і, звичайно ж, моляться”, – каже онук провідника ОУН.

Степан розповідає, що мав нагоду особисто поспілкуватися з учасниками АТО, які перебували на лікуванні в Канаді. Його дуже вразило те, що вони змогли самоорганізуватися і піти політичною силою на вибори.

”Що мене вразило: вони самоорганізувалися і стали самі по собі політичною силою, яка пішла на вибори. Причому розробили такі багатоходові плани: один іде на голову, другий, третій, четвертий – у раду. Тобто: якщо не пройде один, то пройдуть інші. Головне, що у цих хлопців є програма, яку вони хочуть втілити у життя і змінити країну на краще!”, – ділиться враженнями Бандера.

Він каже, що його аж ніяк не здивувало, що серед учасників АТО є й чимало росіян:

”Я ж свого часу 12 років прожив в Україні та зустрічав багато російськомовних українських патріотів. Не бачу в тому нічого дивного, це – реальність України. Говорити російською і бути українським патріотом – не суперечить одне одному!”

Онук Бандери переконаний, що в Україні скоро завершиться війна та найголовніше – вірить у те, що ”тепер в Україні з’явилося ціле покоління, яке не буде ставитися до Росії позитивно”.

”Не знаю, чи у Москві хтось над тим думав – Путін чи його оточення, але вони створили собі на багато десятиліть наперед ворогів. Тепер в Україні з’явилося ціле покоління, яке не буде ставитися до Росії позитивно. Це, думаю, прорахунок тактичний, а може, й стратегічний... Для української ж нації у довготривалій перспективі то, напевно, позитив. Адже тепер усі чітко бачать, як Москва ставиться до України та її незалежності. Одне слово, ілюзій стало менше!”, – переконаний Степан Бандера.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...