"Людину "вбивають" компоненти імунітету", - вчені про природу важкої форми коронавірусу

Незважаючи на наявність безлічі розробок проти коронавіуса, допомогти людині вони можуть тільки в разі легких форм зараження коронаінфекцією.

Коли організм заражається коронавірусом, то його стан раптово погіршується через 7-10 днів після появи перших симптомів - це так званий «синдром сьомого дня», передають Патріоти України з посиланням на AFP.

Причину цього явища знайшла фахівець з запалення Джессіка Менсон з Лондонської університетської лікарні, яка прийшла до висновку, що «накопичені дані свідчать про те, що підгрупа пацієнтів з важкою формою COVID-19 може мати синдром цитокінового шторму».

Суть даного явища - в тому, що коли організм відчуває себе під загрозою інфекції, в ньому виділяються цитокіни - білки, які є частиною імунної системи.
Зазвичай це явище позитивно впливає на організм людини, але в разі потрапляння в нього коронавіруса SARS-CoV-2 і близьких йому інших вірусних інфекцій виділення цитокінів стає подібним вибуху: їх з'являється так багато, що вони вбивають пацієнта.
Саме цей фактор, вважає Джесіка, привів до високої смертності від «пташиного грипу» H5N1 в 2005 році і зіграв значну роль в пандемії іспанського грипу в кінці Першої світової війни, коли загинуло майже 50 мільйонів чоловік.
Тому зараз перед вченими виникає наступна задача: знайти засіб для заспокоєння або затримки «цитокінового шторму» без зниження імунного захисту пацієнта - в цьому випадку вдасться вилікувати всі небезпечні види інфекційних захворювань в майбутньому.
На жаль, визнає професор імунолог Стенлі Перлман з Університету Айови, «прямо зараз» немає ефективного лікування. «Лікарі і вчені намагаються з'ясувати, який підхід краще. Але поки що кортикостероїди (протизапальні препарати) завдають більше шкоди людині», - говорить він.
У той же час, якщо припущення Джесіки Менсон вірні, це дозволить сподіватися на вирішення проблеми протистояння людства небезпечним вірусним інфекціям в майбутньому.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...