Локдаун в Україні: З 8 січня в супермаркетах заборонять продаж низки товарів повсякденного використання

Такі обмеження експерти вважають прямим обмеженням прав споживачів.

У період жорсткого карантину (локдауну), який буде введений з 8 по 24 січня 2021 року в українських супермаркетах буде заборонено продаж будь-яких товарів крім продуктів харчування, медичних і ветеринарних препаратів, засобів особистої гігієни, зв'язку, кормів для тварин і засобів для захисту рослин. Зокрема, під час січневих обмежень в супермаркетах неможна буде купувати побутову хімію, інструменти, одяг, пресу, лампочки, батарейки та дитячі товари для навчання. Їх можна буде замовити тільки з адресною доставкою, повідомляє Американська торгова палата в Україні, передають Патріоти України.

Для того, щоб обмежити доступ покупців до таких товарів супермаркети будуть змушені закривати відповідні відділи чи забороняти їх продаж безпосередньо на касі, через що, на думку представників палати, можуть виникнути конфліктні ситуації в магазинах.
В цілому такі обмеження в компанії-членові палати вважають прямим обмеженням прав споживачів. Її представники наголосили, що протягом грудня 2020 року ці фірми неодноразово зверталися до Кабміну з проханням переглянути постанову про введення локдауну і дозволити продаж всіх товарів супермаркетам, не менше 60% площ яких виділено для продажу раніше "дозволених" категорій товарів.
Однак, згідно із заявою палати, на поточний момент це питання залишається невирішеним.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...