Локдаун вихідного дня: Як українці дотримуються карантину (фото, відео)

У Львові, Одесі, Дніпрі, Черкасах, Чернігові, Рівному, Мукачево, Івано-Франківську та Слов'янську мери відмовилися виконувати постанову Кабінету міністрів.

У суботу, 14 листопада, в Україні почав діяти карантин вихідного дня. Так, по всій країні мали відкритися тільки продуктові магазини, аптеки й автозаправні станції. Решта магазинів, фуд-корти, розважальні зони в ТРЦ, кінотеатри, театри і спортзали – зачинити свої двері до понеділка. Однак не всі міста погодилися піти на посилення обмежень. Так, у Львові, Одесі, Дніпрі, Черкасах, Чернігові, Рівному, Мукачево, Івано-Франківську та Слов'янську мери відмовилися виконувати постанову Кабінету міністрів, передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

Перші порушники карантину в Києві

У торгово-розважальних центрах вранці відкрилися тільки супермаркети. Всі заклади громадського харчування зачинені або працюють на винос.

Мережа гіпермаркетів "Епіцентр" після скандалу з "72-годинною п'ятницею" все-таки закрила двері для покупців на вихідні. В одному з магазинів на Братиславській, 11, люди вишикувалися в чергу на видачу інтернет-замовлень. Біля входу чергувала поліція, правоохоронці робили зауваження покупцям без захисних масок.

Однак у мережі повідомили про перших порушників карантинних обмежень. Так, поліцейські "зловили" столичне кафе на площі Льва Толстого, яке працювало в суботу в звичайному режимі.

У Дніпрі ресторани і кафе відкрито заявили про роботу

У Дніпрі більшість закладів громадського харчування повідомили в соціальних мережах про роботу виключно на винос, проте кілька кафе і ресторанів продовжили працювати в звичайному режимі.

Так, One Dollar Bar і Comics Place у суботу відчинили двері для гостей. Це викликало неоднозначну реакцію в мережі. Дніпряни обурилися тим, що обмеження поширюються не на всіх. Знайшлися й ті, хто зраділи роботі закладів.

"Люди вмирають, а ви працюєте", "А як же карантин вихідного дня? Для вас правила не писані?!", "Ура, хоч буде де посидіти", – пишуть у коментарях під публікацією One Dollar Bar в Instagram.

Крім того, карантин вихідного дня проігнорував величезний торгово-виставковий комплекс "Слов'янський". Продавці магазинів відзначили, що працюють у суботу та неділю в звичайному режимі.

У Харкові теж порушили карантин

У Харкові карантин вихідного дня проігнорували на одному з ринків. У суботу на місцевій "барахолці" зібралися сотні людей. Більшість із них – навіть без захисних масок або респіраторів.

Карантин вихідного дня у Львові

Незважаючи на заяву мера Львова Андрія Садового про роботу закладів громадського харчування у вихідні дні, поліція з ранку виписувала штрафи кав'ярням, які приймали відвідувачів. Відповідне відео опублікували очевидці на сторінці "ХС | Харків" у Telegram.

Крім того, поліцейські заблокували роботу найбільших ринків: "Шувар", "Краківський", "Галицьке перехрестя", "Південний", а також торговий центр "Іскра". Як повідомляє видання zaxid.net, правоохоронці не перекривають входи на ринки, але стежать, щоб за прилавками не працювали.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...