"Лукашенко блефує": У Білорусі пояснили, чим загрожує країні закриття кордону

Білорусь не здатна ввести санкції проти Євросоюзу, запевняє білоруський політик.

Слова обраного за версією ЦВК Білорусі президента Олександра Лукашенка про те, що Мінськ може жорстко відреагувати на дії ЄС, є блефом. Білорусь не здатна закрити кордон з Литвою, інакше вона позбудеться доступу до стратегічно важливого морського порту Клайпеда. Про це заявив учасник Координаційної ради опозиції Білорусі Андрій Стрижак в ефірі телеканалу Україна 24, передають Патріоти України.

За його словами, висловлювання Лукашенка не мають нічого спільного з дійсністю – він всього лише намагається блефувати, оскільки Мінськ не в змозі ввести будь-які серйозні обмеження проти європейських держав. "Ситуація наразі виглядає так: йому потрібно зберегти хорошу міну за поганої гри. Фактично якісь серйозні санкції Білорусь не може ввести", - стверджує опозиціонер.

Наприклад, зазначає політик, Білорусь для реалізації експорту у сфері калійних добрив використовує литовський морський порт Клайпеди - більше у країни виходів до моря немає. За умови закриття кордону з Литвою порт стане недоступним. "Через страйки Білорусь вже зірвала підписані контракти. Якщо зараз Лукашенко, як він каже, закриє кордон з Литвою, то через що ми будемо гнати наш калій? Це блеф", - додав політик.

Наостанок Стрижак підкреслив, що Білорусь – не КНДР: економіка країни значною мірою залежить від торгівлі з іншими країнами, з цієї причини жорсткі заходи, про які говорив Лукашенко, реалізувати неможливо.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...