"Лукашенко вже виграв, у Білорусі буде Майдан", - Лебедько (відео)

В неділю, 9 серпня, в Білорусі проходять чергові президентські вибори. У разі перемоги на них Олександр Лукашенко стане главою держави вшосте.

Анатолій Лебедько

Протоколи з результатами президентських виборів в Білорусі були оформлені ще до підрахунку голосів. У них результат чинного президента Олександра Лукашенка становить близько 76%. Таку заяву в ефірі телеканалу ObozTV висловив білоруський опозиційний політик Анатолій Лебедько, передають Патріоти України.

Як пояснив опозиціонер, саме така цифра сьогодні озвучується провладними ЗМІ в країні. "Людей морально готують до цього", – зауважив він.

Вибори в Білорусі він назвав "спецоперацією Лукашенка з перепризначення себе". У цьому контексті опозиціонер повідомив, що в складі виборчих комісій практично відсутні представники альтернативних кандидатів, а їх спостерігачів не допускають на виборчі дільниці – вони змушені працювати поза межами виборчкомів.

У той же час Лебедько вказав на особливості нинішньої кампанії в Білорусі, які грають не на користь Лукашенка. За його словами, в даний час у президента країни "історично найнижчий рейтинг", довіра народу до влади підірвана.

На відміну від попередніх кампаній, сьогодні у Лукашенка відсутні кошти для підкупу виборців, і вперше за всю історію його президентства Росія відкрито не підтримує його кандидатуру, хоча в кампанії "простежується російський слід".

Виходячи з цього опозиціонер спрогнозував протести в Білорусі, які пройдуть після оголошення результатів виборів. "Люди вийдуть, навіть якщо не буде звернення від об'єднаного штабу", – заявив він. Лебедько звернув увагу на високу самоорганізацію, яку громадяни країни проявляють в ході цієї кампанії.

Політик припустив, що Лукашенко готовий до силового сценарію придушення протестів, але "конвеєр репресій" не зможе впоратися з величезною кількістю людей, які візьмуть участь в білоруському Майдані. Разом з тим він припустив, що сценарій зміни президента в Білорусі і, зокрема, приходу до влади опозиційної кандидатки Світлани Тихановської, навряд чи прораховувався в Кремлі і, відповідно, керівництво РФ поки що не розробило відповідний план дій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...