"Лузер" дня: Американський програміст забув пароль від гаманця з біткойнами на суму ... 220 мільйонів доларів

У гіпотетичного мільйонера залишилося тільки дві спроби згадати пароль - інакше гроші пропадуть безповоротно.

Програміст з американського міста Сан-Франциско Стівен Томас в 2011 році записав на папірці пароль від гаманця, де зберігалися 7002 біткойни. Стівен заробив їх, коли жив в Швейцарії - в якості плати за зроблене ним відео під назвою «Що таке біткойн?». Незабаром хлопець втратив папірець. Він засмутився, але не занадто. Тоді біткойн йшов за курсом приблизно один за п'ять доларів. Однак з тих пір криптовалюта різко зросла в ціні. Так, курс біткойнів в січні цього року досяг 41 962 долара, в черговий раз оновивши історичний максимум. Хоча потім знову дещо знизився. Тепер сума, яка лежить в гаманці Стівена, еквівалентна приблизно 220 мільйонам доларів. Але криптовалюта на нечувану суму тепер для нього недоступна. Про це Томас розповів виданню The New York Times, передають Патріоти України.

На введення пароля дається десять спроб. За минулі роки вісім з них бідолаха вже використав. У гіпотетичного мільйонера залишилося «Я просто лежу на ліжку і думаю про це. Потім я підходжу до комп'ютера з якоюсь новою стратегією, вона не спрацьовує, і я знову занурююся у відчай», - розповів Томас.

Він вирішив поки залишити спроби і прибрати свій жорсткий диск в таємне безпечне місце - до тих пір, поки який-небудь суперфахівець з дешифрування не знайде спосіб витягти його гроші. «Я дійшов до точки, коли сказав собі: "Нехай це залишається в минулому - просто заради твого психічного здоров'я"», - сказав він.

За даними компанії Chainalysis з 18,5 мільйона біткойнів приблизно 20% знаходяться на гаманцях, доступ до яких був загублений.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...