Лише через три роки слідство отримало доступ до секретного договору Міноборони щодо скандальних "Молотів"

В 2016 році на полігоні «Широкий лан» під час стрільб міномет «Молот» розірвався – загинуло двоє бійців. Після цього аналогічні інциденти кілька разів повторювалися.

Через три роки після початку слідства Печерський районний суд Києва дозволив військовій прокуратурі вилучити у Міністерства оборони секретний контракт і акт випробувань міномета «Молот», передають Патріоти України з посиланням на волонтерське об’єднання «Марлін».

Слідство триває з 2016 року – чиновників Міноборони підозрюють у халатному по відношенню до контролю постачальників «Молота». Збитки склали 7,2 млн грн. «За результатами дефектації встановлені конструкторські недоліки, які несумісні з подальшим використанням мінометів», – кажуть у військовій прокуратурі.

Зазначається, що на заводі «Маяк» було відсутнє обладнання для виробництва всіх механізмів зброї. Комплектуючі закуповувались у приватних постачальників.

Близько половини елементів «Молота» постачало ВАТ «Старокраматорський машинобудівний завод», яке належить колишньому регіоналу Максиму Єфімову. Зараз народний депутат завершив свою каденцію в рядах фракції «Блок Петра Порошенка».

В 2016 році на полігоні «Широкий лан» під час стрільб міномет «Молот» розірвався – загинуло двоє бійців. Після цього аналогічні інциденти кілька разів повторювалися. У 2018 році під час бригадних тактичних навчань в Рівненській області стався подібний випадок – загинуло три людини. За кілька місяців вибухнув ще один «Молот». На цей раз стріляли віддалено – «зі шнурка», у зв’язку з чим, бійці залишилися живі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...