Литовський депутат закликав ЄС пообіцяти Україні наступного року перспективу членства (відео)

Кубілюс – один з промоутерів так званого “плану Маршалла для України” і ідеї надання Україні перспективи членства в ЄС в 2027 році.

Литовський депутат Андрюс Кубілюс, який з липня представлятиме Литву в Європарламенті, закликав наступного року прийняти декларацію з обіцянкою перспективи членства України. Про це він заявив у своєму виступі в литовському Сеймі, передають Патріоти України з посиланням на ЄП.

“У 2020 році Німеччина прийме головування (в Євросоюзі. – ред.)… І ми бачимо можливості, що під час німецького головування ми можемо прийняти Берлінську декларацію за прикладом декларації в Салоніках у 2003 році по інтеграції Західних Балкан”, – сказав Кубілюс.

У 2003 році на саміті в Салоніках європейські лідери схвалили декларацію, в якій зафіксували перспективу членства Західних Балкан.

В 2027 році, коли Литва вдруге стане головуючою в ЄС країною, Кубілюс вважає, що можливе прийняття рішення про майбутнє членство України, а також Грузії і Молдови, в Європейському Союзі. Як додав політик, цьому сприятиме те, що до 2027 року в ЄС буде головувати ряд країн (Німеччина, Франція, Польща), які зацікавлені в розширенні ЄС.

“Будемо амбітними, будемо реалістичними і робимо свою роботу. Балтійські держави можуть зіграти дуже важливу роль, будучи найбільш проєвропейськими країнами в Європі”, – зазначив він у своєму виступі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...