"Мадагаскар: нові пригоди", або Що терористи "ДНР" робили на південноафриканському острові

Посібники ватажка терористичної організації «ДНР» Дениса Пушиліна Андрій Крамар та Роман Поздняков в 2018 році брали участь у виборах на Мадагаскарі в складі російських політтехнологів.

Вони виконували важливу роль в групі так званих російських «туристів», передають Патріоти України з посиланням на BBC.

Відзначається, що Крамар та Поздняков відомі особистості на Донбасі. Вони разом з екс-депутатом міськдуми Курчатова в Курській області РФ Олексієм Муратовим організували фінансову піраміду «Партія визволення».
Пізніше в 2013 році Муратова затримали в Індії за звинуваченням у фінансовому шахрайстві. Муратова звільнили під заставу після голодування. Це відбулося за допомогою адвоката, якого найняв російський консул. Крамар приїжджав до Індії допомагати Муратову, а пізніше вони разом нелегально поїхали з країни, залишивши в поліції свої документи і речі.
Уже навесні 2014 року, коли Пушилін вже був одним з лідерів донецьких сепаратистів і очолив так звану «Народну Раду», він призначив Крамара і Муратова представниками терористичної організації «ДНР» в РФ.
Поздняков і Крамар прибули на Мадагаскар на початку 2018 року в складі великої групи російських «туристів», які насправді були російськими політтехнологами і їх перекладачами. Їх метою було отримання політичного впливу через підтримку кандидатів на президентських виборах в кінці 2018 року.
Кандидати повідомили, що їм пропонували гроші і організацію агітаційної кампанії. Вони стверджували, що транші по кілька тисяч євро передавалися готівкою, зате з кандидатами укладали контракт: ближче до дня голосування - 7 листопада 2018 року - їм сказали, що вони повинні підтримати ту креатуру росіян, яка має найбільші шанси на проходження до другого туру.
Росіяни уклали такі угоди щонайменше з шістьма кандидатами з 36-ти. Колишній прем'єр Мадагаскару Жан Березікі і пастор Андре Крістіан Майоль, який збирає натовпи на стадіонах, зізналися, що отримували гроші від російських політтехнологів. «Вони заплатили готівкою, в валізі. Вони ще внесли виборчу заставу за участь у президентських виборах. 12 000 євро - застава, 5000 євро в валізі», - зізнався Майоль.
Крім фінансів, росіяни пропонували кандидатам в президенти Мадагаскару агітаційні матеріали, а також організовували для них зустрічі з виборцями і мітинги.
Крім роботи в передвиборній кампанії, Поздняков і Крамар цікавилися можливостями заробітку на надрах Мадагаскару. Перш за все, їх цікавило золото.
Пізніше поліція Мадагаскару зажадала, щоб кілька російських політтехнологів - в тому числі Крамар та Поздняков - покинули країну, і їм заборонили в'їзд.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...