Майбутні офіцери ВМС України вирушили в навчальний похід (відео)

Похід триватиме 17 діб, впродовж яких навчальні катери відвідають іноземні порти — Гельджук (Турецька Республіка), Констанца (Румунія) і Варна (Республіка Болгарія).

Тактична група навчальних катерів «Нова Каховка» (A542), «Сміла» (A541) та «Чигирин» (A540) відбула у катерний похід, передають Патріоти України з посиланням на УМП.

У складі екіпажів близько 50 курсантів ІІ-го й V-го курсів Інституту ВМС, Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, а також ІІ-го курсу Відділення військової підготовки Морехідного коледжу технічного флоту Національного університету «Одеська морська академія».

Похід триватиме 17 діб, впродовж яких навчальні катери відвідають іноземні порти — Гельджук (Турецька Республіка), Констанца (Румунія) і Варна (Республіка Болгарія). Окрім цього, катерна група з курсантами на борту подолає не одну тисячу морських миль та пройдуть протоками Босфор і Дарданелли.

Це вже другий похід у складі трьох навчальних катерів і четвертий загалом після 2014 року. Особливістю цьогорічного походу є те, що вперше спільно з курсантами-моряками у море вийдуть і курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, які після завершення навчання поповнять лави офіцерського корпусу українських ВМС.

Курсанти під час походу мають опанувати всі вахти — рульовий, сигнальник, радіометрист тощо.

Також під час переходів морем курсанти відпрацьовуватимуть різноманітні корабельні бойові навчання. Штурмани прокладатимуть курс, механіки нестимуть вахту у машинному відділені. Майбутні офіцери тренуватимуться рятувати людей, які опинилися за бортом та у боротьбі за живучість корабля, буксирування та багатьох інших навчаннях та тренуваннях.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...