Ненавидить Майдан, "бандер" і все таке: Майбутній нардеп від "Слуги народу" різко висловився щодо 9 травня

Бужанський вважає безглуздим червоний мак як символ Дня примирення.

Кандидат в народні депутати від президентської партії Максим Бужанський не бачить сенсу в перейменуванні або скасуванні святкування 9 травня, передають Патріоти України з посиланням на видання Страна.

Зараз це свято називають днем "Пам'яті та примирення". "Я проголосую "проти" і запитаю: "Що ж ви за дебіли?". Нехай не святкують, журяться. Я задаю питання про день, який називають днем "Пам'яті та примирення", який святкує В'ятрович і Ко - а що конкретно ви пам'ятаєте і з ким вирішили миритися? Жодна людина поки не відповіла на це питання. Миритися з нинішніми німцями? А навіщо? З ними ми і так живемо в мирі. Миритися з тими німцями, що повішені після Нюрнберзького трибуналу? З ними я не згоден миритися", - сказав він.

Також Бужанський вважає безглуздим червоний мак як символ Дня примирення. "Червоний мак - це символ, принесений з Першої світової війни, і до нас він не має відношення", - заявив він.

Висловився майбутній нардеп і про георгіївську стрічку. "Для мене вона ніколи не мала значення. Це аксесуар, що з'явився за пару років до Майдану. Нічого особливого він собою не ніс. Те, що цей символ узурпували сепаратисти, - мені неприємно. Хочуть носити - нехай носять. Символ перемоги - це не георгіївська стрічка , а червоний прапор Перемоги над рейхстагом. Мені не потрібні додаткові символи", - підкреслив Бужанський.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...