"Маю право дихати": Тисячі запоріжців вийшли на акцію протесту

Запоріжці не вірять в те, що вже завтра в місті стане чистішим повітря, але мовчати більше не можуть.

Багато жителів Запоріжжя прийшли на площу Героїв у протигазах, масках і з плакатами. На плакатах у них було написано "Маю право дихати", "Хочу дихати чистим повітрям", передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Останнім часом я працюю в онкології і та статистика стає страшною. Ми хочемо, щоб діти жили здоровими і наші близькі не хворіли. Ми не хочемо, щоб закривалися заводи. Ми хочемо, щоб кількість викидів зменшили", - каже організатор акції "Ми маємо право дихати "лікар Ірина Лосєва.

На мітинг вийшли тисячі городян. У одних в руках державні прапори, у інших плакати: "Нічим дихати", "Хочу дихати чистим повітрям, а не слухати обіцянки керівництва міста", "Брудні легені "фейри" не відмиє" - таких плакатів сотні.

Організатори мітингу зачитали резолюцію, яку прийняли учасники, її зможе підписати кожен бажаючий. У понеділок її передадуть керівництву обласної держадміністрації.

На мітинг прийшов і голова Запорізької ОДА Віталій Боговін. За його словами, обласна влада працює над програмою зниження викидів. Він також заявив, що в ОДА знову створили департамент екології, який втратив чинність кілька місяців тому попереднім губернатором Віталієм Туринком.

"Ми ходимо з вами одними вулицями і дихаємо одним повітрям. Наше завдання - створити всі умови, щоб повітря було чистішим", - сказав Боговін.

Запоріжці не вірять в те, що вже завтра в місті стане чистішим повітря, але мовчати більше не можуть.

"Я вийшла з плакатом, на якому написала, що нас уб'є не ковід, а викиди. Поясню, від ковіду вмирають не всі, а ті, хто в особливій зоні ризику - люди похилого віку і ті, у кого проблеми зі здоров'ям. А як у запоріжців може не бути проблем зі здоров'ям? Я не пригадую, щоб стільки запоріжців виходили на мітинги. Люди вийшли тому, що накипіло. Запоріжцям потрібен не новий сквер, а чисте повітря", - говорить запоріжанка Катерина Маркова.

Під час акції городяни підписували резолюцію мітингу. Захід тривав понад годину.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...