Майже мільйон будинків без світла: ​​Потужний землетрус наробив чимало лиха в Японії

Попри те, що його епіцентр був розташований за 60 кілометрів від Фукусіми, підземні поштовхи відчували навіть у Токіо.

Землетрус в Японії 13.02.2021: що відомо про постраждалихПотужний землетрус, що потрусив Японію 13 лютого, наробив чимало лиха, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

За інформацією Японського метеорологічного агентства, поштовхи різної сили відчували також мешканці регіону Ніїґата та Сендай.

Внаслідок землетрусу понад 950 тисяч будинків залишилися без світла. Влада направила у постраждалі райони рятувальників.

Наразі відомо про щонайменше 20 постраждалих від землетрусу. Це мешканці префектур Міягі та Фукусіма.

Влада Японії заявила, що наразі загрози виникнення цунамі немає, а радіаційний фон на всіх АЕС залишається у межах норми. Попри це, влада рекомендує мешканцям прибережних районів триматися якомога далі від води.

Перші поштовхи японці відчули о 23:08 за місцевим часом (різниця між Японією та Україною складає -7 годин). За оцінкою експертів з Японського метеорологічного агентства, магнітуда землетрусу склала 7,1. Епіцентр землетрусу був розташований на глибині 60 кілометрів від узбережжя префектури Фукусіма. Очевидці порівнюють землетрус з подіями 2011 року. Тоді потужні підземні поштовхи спричинили цунамі.

Сейсмологи також попередили, що в найближчий тиждень в цьому ж регіоні можуть відбутися повторні потужні поштовхи, і закликали місцеве населення бути пильними.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...