Майже п'ять років неволі: Зворушлива історія танкіста, якого захопили в полон біля ДАП (відео)

До початку російської військової інтервенції на Сході України Богдан працював програмістом.

Бойовики на Донбасі майже 5 років тримають в полоні українського військового, командира танка Богдана Пантюшенка. Дружина бійця Вікторія розповіла, як окупанти захопили її коханого та через що йому довелося пройти, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

У 2014 році його мобілізували до 1-ї окремої танкової бригади.У січні 2015-го Пантюшенко виконував бойові завдання поблизу Донецького аеропорту, і під час запеклого бою із супротивників коло Путилівського мосту бойовики підбили танк, командиром якого був Богдан і захопили екіпаж у полон.

Вікторія згадала, як розмовляла з чоловіком напередодні - 18 січня. Богдан вранці сказав, що у нього все добре і домовився зателефонувати ввечері.

Військовий Богдан Пантюшенко зі своєю дружиною Вікторією

Однак замість цього пролунав дзвінок від невідомого, який назвав себе "отаманом війська донського" і заявив, що Пантюшенко в полоні.

Спочатку в СБУ Богдана вважали зниклим безвісти. Через деякий час з'явилося відео пропагандистів про "базу козачків", де тримали в полоні та катували бійців ЗСУ. Через 3 місяці військовополонених забрали у захоплене приміщення СБУ, потім Богдана перевели в Макіївську колонію і в Донецьке СІЗО №5. У серпні 2019-го "ДНРівці" "засудили" танкіста на 18 років ув'язнення, закидаючи йому терористичну діяльність.

Пантюшенко тричі потрапляв у списки на обмін, але кожного разу в останній момент все зривалося.

Вікторія розповіла, що продовжує сподіватися на повернення чоловіка з полону і наголосила, що ніхто не має права здаватися.

"Тому що, якщо хтось здається, то другій половинці дуже важко. Тому ми домовилися, що ніхто не впадає в депресію. Якщо тримається він - тримаюся і я", - розповіла вона.

Спілкуватися з чоловіком Вікторії вдається тільки при не частому листуванні та телефонних дзвінках.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...